Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Μ. Βουλκίδης: Δεν γνωρίζω τίποτα κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Βουλκίδης: Δεν γνωρίζω τίποτα κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου

Άλλος ένας μάρτυρας δεν είχε να καταθέσει κάτι εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Ο μάρτυρας Μανώλης Βουλκίδης, που εμπλέκεται ως κατηγορούμενος στο σκάνδαλο, υποστήριξε ότι του προτάθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας και ισχυρίστηκε ότι έδινε προμήθεια στο στέλεχος της Novartis Φιλίστορα Δεστεμπασίδη.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Βουλκίδης φέρεται να είπε ότι δέχτηκε πρόταση από τον Φ. Δεστεμπασίδη να γίνει συνάντηση προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων υπό τον όρο ότι «έχω κάτι να πω». «Μου πρότεινε ο Φ. Δεστεμπασίδης να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας. Πριν περίπου ένα χρόνο συνάντησα σε ένα καφέ στους Αμπελόκηπους, στο 'Αγορά', μαζί με τον Φ. Δεστεμπασίδη έναν κύριο από τη ΓΑΔΑ που ήταν υπεύθυνος του τμήματος προστασίας μαρτύρων, που μου είπε ότι έχει βρεθεί σε πολλές δίκες και αν έχω να καταθέσω κάτι, μπορώ να μπω ως προστατευόμενος μάρτυρας. Μου έδωσε μάλιστα και ένα χαρτί με τη σχετική διάταξη. Μου είπε αν θέλω να πάμε στη ΓΑΔΑ να καταθέσω. Άφησε μάλιστα πάνω στο τραπέζι μια κάρτα του, αλλά την πήρε ο Φ. Δεστεμπασίδης. Αυτή τη συνάντηση την κανόνισε ο Φ. Δεστεμπασίδης», υποστήριξε ο Μ. Βουλκίδης.

Σημειώνεται ότι ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν άρεσε που κατέθεσε στοιχεία εναντίον του Δεστεμπασίδη όταν κατέθεσε το υπόμνημά του.

Σπ. Λάππας: Δίνατε «μαύρα» χωρίς κέρδος;

Ο μάρτυρας «φόρτωσε» τα πάντα στον Φ. Δεστεμπασίδη λέγοντας ότι του έδινε προμήθεια το 40% και συνολικό ποσό 433.000 ευρώ «μέσα σε 5 - 6 χρόνια». «Γιατί συνεχίσατε τη συνεργασία με τον Δεσταμπασίδη αφού, όπως μας είπατε, είναι ασύμφορη αλλά και εκβιαστική για εσάς;» τον ρώτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. «Έκανα υπομονή», ήταν η εξήγηση του Μ. Βουλκίδη...

Απαντώντας στον Σπύρο Λάππα ο μάρτυρας είπε ότι το 40% το έδινε στον Φ. Δεστεμπασίδη, το 20% ήταν έξοδα και δαπάνες, το 24% δινόταν για ΦΠΑ και το 29% στην Εφορία, δηλαδή έμπαινε μέσα σε κάθε τιμολόγιο που έκοβε! «Άρα τι κέρδος είχατε;» τον ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένα», είπε ο Μ. Βουλκίδης μη μπορώντας να εξηγήσει την αντίφαση.

Τον Κ. Φρουζή δεν τον γνώριζε, υποστήριξε ότι έδινε τα χρήματα «στο χέρι» (άρα δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία), ενώ διέψευσε ότι λειτουργούσε ως «πλυντήριο» της Novartis επιστρέφοντας στην εταιρεία μεγάλα χρηματικά ποσά που μετά κατέληγαν σε δωροδοκίες. «Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον Φ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά», φέρεται να είπε.

Δ. Αυγέρη: Αντιφάσεις για τα εικονικά τιμολόγια

Μάλιστα για την περίφημη και πανάκριβη διαφήμιση της Novartis στο γήπεδο Βριλησσίων, η οποία περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, ισχυρίστηκε ότι «δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη του επεσήμανε ότι υπάρχουν 14 εικονικά τιμολόγια και ένορκες καταθέσεις από την διευθύντρια του λογιστηρίου του Αθήνα 9,84, την υπεύθυνη διαφήμισης του ΣΚΑΪ και τον πρόεδρο του αθλητικού ομίλου Βριλησσίων, ότι η Novartis δεν διαφημίστηκε ποτέ από την εταιρεία του Μ. Βουλκίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL