Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ο Κ. Μητσοτάκης στο βουνό (και στο νησί) αποφασίζει για Πρόεδρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κ. Μητσοτάκης στο βουνό (και στο νησί) αποφασίζει για Πρόεδρο

Έφτασαν οι κρίσιμες μέρες για να επιλέξει στο βουνό (όπως έχει πει) ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Βεβαίως ο πρωθυπουργός σήμερα βρίσκεται στην Κάσο επισκεπτόμενος το φυλάκιο του νησιού, ενώ το πρωί παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία. Από την Κάσο φεύγει κατευθείαν για το Μέτσοβο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Επισημαίνεται ότι στο Μέτσοβο θα είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόσωπο που θα επηρεάσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Κριτήριο επιλογής αποτελεί η δυνατότητα συναίνεσης, δεδομένο που ευνοεί τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος (έχοντας τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνει κοινοβουλευτική στήριξη 244 εδρών. Εσχάτως ακούγεται το όνομα του καθηγητή της Νομικής στο ΑΠΘ Βασίλη Σκουρή (που έχει καλές σχέσεις με την πλευρά Σημίτη - Βενιζέλου). Στο τραπέζι παραμένει το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη, ενώ απομακρύνονται οι υποψηφιότητες Σαμαρά και Γιαννάκου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί αλλαγή ατζέντας στα θέματα ασφάλειας ετοιμάζοντας το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο για τις πορείες

Η πιο σημαντική αλλαγή που σχεδιάζεται στον νέο νόμο είναι να κρίνονται η πορεία, η διάρκεια και ο χώρος που θα καταλάβει από τον αριθμό των διαδηλωτών. Έτσι οι διαδηλωτές, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή και του δημάρχου, μπορεί να περιορίζονται σε μια πλατεία, σε μια λωρίδα, στο πεζοδρόμιο ή σε όλο τον δρόμο.

Παρών θα είναι εισαγγελικός λειτουργός και αστυνομικός διαμεσολαβητής που θα εκτελεί χρέη συνδέσμου μεταξύ αστυνομίας και «οργανωτή». Ακόμη θα υπάρχει ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της πορείας και θα ενημερώνει τους συγκεντρωμένους από την προηγούμενη ημέρα για την ώρα, τη διάρκεια και τη διαδρομή, αλλά και ότι δεν πρέπει να φέρουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL