Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ο οδηγός της κυβέρνησης / Ο οδηγός της κυβέρνησης: Μην βλέπεις, μην ακούς, μην μιλάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο οδηγός της κυβέρνησης / Ο οδηγός της κυβέρνησης: Μην βλέπεις, μην ακούς, μην μιλάς

Χωρίς να τηρούν το παραμικρό πρόσχημα, στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Ν.Δ. όχι μόνο δεν καταβάλλουν την ελάχιστη προσπάθεια να ζητήσουν “συγγνώμη” από τα θύματα της πολιτικής του αυταρχισμού και της ακραίας καταστολής, αλλά προσπαθούν να απαξιώσουν και όποιο ντοκουμέντο δημοσιοποιείται που ξεγυμνώνει αυτόν τον σχεδιασμό.

Περιφρουρώντας τη δημοκρατική λειτουργία και τη συνταγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση αναδεικνύοντας τον κίνδυνο που εμπεριέχει η επικοινωνιακή τακτική των σόου αυταρχισμού. Τακτική στην οποία επιδίδεται αφενός για να καλύψει τα κενά από τη ματαίωση των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά στους ψηφοφόρους της και αφετέρου για να τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας από τους σχεδιασμούς της στην οικονομία και τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, όπου τα έχει βρει δύσκολα.

Απαξίωση από Χρυσοχοΐδη

Σε συνέχεια της πλήρους κάλυψης που παρείχε στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, την ημέρα των γεγονότων στο Κουκάκι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη “ξεδίπλωσε” ("Πρώτο Θέμα") το όραμά του οι πολίτες κάθε δέκα λεπτά να βλέπουν μπροστά τους αστυνομικούς. “Νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά” απάντησε απαξιωτικά όταν ρωτήθηκε για την κοπέλα που κατήγγειλε ότι της ζήτησαν να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων, ενώ ξεμπέρδεψε με τις καταγγελίες λέγοντας ότι “όλα διερευνώνται”. Αυτή η φράση είναι και η νέα “γραμμή” άμυνας της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες που εξαπολύει εναντίον της ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαξιώντας πλήρως να απαντούν για την ουσία των καταγγελιών και των αποδείξεων που δημοσιοποιούνται, η Ν.Δ. παραπέμπει σε μια απροσδιόριστη μελλοντική διερεύνηση των γεγονότων καλύπτοντας πλήρως τις πρακτικές κατάχρησης εξουσίας που ακολουθούνται. Παράλληλα επιχειρεί να υποβαθμίζει αυτά τα ντοκουμέντα, εμφανίζοντάς τα λίγο ή πολύ ως αστήρικτες αντιπολιτευτικές προφάσεις για να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα κόντρα στις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Σε αυτό το πλαίσιο η Ν.Δ. εισήγαγε χθες στη συζήτηση και τον νεολογισμό “συριζοδικείο”...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την ατζέντα των μπαχαλάκηδων"!

“Δεν μπορούν να βγαίνουν συμπεράσματα και να διογκώνονται γεγονότα από βιντεάκια που χρησιμοποιούνται για την αντιπολιτευτική ατζέντα” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ερωτηθείς για τις επικρίσεις περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι. Πρόσθεσε ότι “υπάρχει το προανακριτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της και πρέπει να επιβεβαιώσουν η αστυνομία και οι εσωτερικές διαδικασίες και δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Ν. Ρωμανός, ο οποίος, σε αντιπαράθεση που βρέθηκε με τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση σε πάνελ του ΣΚΑΪ, όχι μόνο δεν παραδέχτηκε τη βαναυσότητα που κατεγράφη στην κάμερα εις βάρος του Δ. Ινδαρέ, αλλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση της ατζέντας των “μπαχαλάκηδων”.

“Μέσα σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης κατόρθωσαν να μεταφέρουν τη σύγκρουση αναρχικών - αστυνομίας από το κέντρο και στα προάστια πλέον” τόνισε ο Γ. Κυρίτσης εξηγώντας πως “το πρόβλημα είναι τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, τρομοκρατίας και βαρβαρότητας”. Σημείωσε ότι “επιχειρείται ένας αντιπερισπασμός επικοινωνιακά λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης σε άλλα σοβαρά θέματα, όπως το κοινωνικό μέρισμα, τα εξωτερικά, το προσφυγικό”. “Κάποιοι θύλακοι στην αστυνομία θεώρησαν ότι με την αλλαγή κυβέρνησης λύνονται τα χέρια τους για να βγάλουν το άχτι τους, πράγμα που είναι πολύ κακό για ένα ένοπλο αστυνομικό σώμα που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ο εγγυητής της νομιμότητας” τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι “έχουμε μία αντικατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία” φέρνοντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου μόνο στα Εξάρχεια και όχι σε κάποια άλλη γειτονιά: “Πάει ο δήμαρχος και βάζει ένα δέντρο. Πάνε οι άλλοι και το καίνε. Η Αθήνα ζέχνει, απλώς ο δήμαρχος έχει δωρεάν τηλεθέαση θετική σε prime time στα κανάλια”.

Ετυμηγορία Ρωμανού

"Καλά θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβουν ότι θα υπάρξει τήρηση της τάξης και να σταματήσουν να υιοθετούν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι μπαχαλάκηδες” είπε ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος όμως, στο ερώτημα του Γ. Κυρίτση αν καλώς εδάρη ο κ. Ινδαρές, απάντησε: “Εγώ ξέρω ότι αυτοί που τραυματίστηκαν είναι δύο αστυνομικοί, ότι υπήρχε παγίδα θανάτου με καρφιά, ότι παρανόμως κάποιοι αλληλέγγυοι πατεράδες, μανάδες, δεν ξέρω τι ήταν, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την αστυνομία από το να κάνει το έργο της”.

“Καλώς εδάρη δηλαδή στο σπίτι του;” επανήλθε ο Γ. Κυρίτσης, με τον Ν. Ρωμανό να δηλώνει ότι “κανείς δεν εδάρη και εν πάση περιπτώσει, για να κρίνει ποιος εδάρη, δεν είναι υπεύθυνο κανένα 'συριζοδικείο', είναι υπεύθυνες οι ανεξάρτητες αρχές, ο Συνήγορος του Πολίτη. Εγώ δεν θα κρίνω ούτε θα δικάσω μέσα από φωτογραφίες και βίντεο”.

"ΜΑΤ - χούλιγκανς με παπάκια"

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, απ’ το ίδιο πάνελ, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Κ. Σκανδαλίδης καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, ενώ χαρακτήρισε "αδιανόητη" τη δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα ότι διέλυσε την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους. “Η ομάδα Δέλτα ενεργούσε δημιουργώντας πρόβλημα, απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα Δέλτα” σημείωσε ο Ν. Τόσκας, ενώ και ο Βασίλης Κούτσικος, μέλος Δ.Σ. αστυνομικών, έχει δηλώσει ότι “δυστυχώς υπάρχουν και μπάτσοι και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να τους καλύπτουν”.

“Μην είστε και τόσο ισαποστάκηδες” σχολίασε προς τον Κ. Σκανδαλίδη ο Γ. Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι είναι άλλο η ομάδας ΔΙΑΣ, που έχει ρόλο αστυνόμευσης, και άλλο οι Δέλτα, που ήταν “ΜΑΤ με παπάκια, χούλιγκανς με παπάκια” και έχουν πέσει πάνω σε συνταξιούχους, όπως είπε.

Συστάσεις Τασούλα για Παπαδημητρίου - Λοβέρδο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όμως ακόμα και αυτή η συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης εκ μέρους Μαξίμου - Χρυσοχοΐδη δείχνει τα όριά της όταν, υπό το βάρος της πραγματικότητας και των αντιδράσεων που έρχονται ακόμα και από συντηρητικό κόσμο, εξαναγκάζονται "γαλάζιοι" βουλευτές να “επανορθώνουν” ακραίες δηλώσεις τους. Χαρακτηριστικές ως προς αυτό είναι οι δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Γ. Λοβέρδου και Μπ. Παπαδημητρίου, με τον δεύτερο να επιχειρεί θεαματική αναδίπλωση, παρότι αρχικά κατηγόρησε την “Α” και άλλα ΜΜΕ για “γκεμπελισμό”.

Δηλαδή, ενώ αρχικά είπε πως απομονώθηκε η αποστροφή του ότι "βέβαια" συμφωνεί με το ξεβράκωμα “μπαχαλάκηδων”, μετά δήλωσε ότι "όταν μιλάμε γρήγορα, θα κάνουμε και λάθη, θα πούμε και πράγματα που δεν εννοούμε"... Ο Γ. Λοβέρδος πάντως δεν έχει πάρει πίσω τη δήλωσή του κατά του Δ. Ινδαρέ ότι "ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της Αριστεράς!”.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γ. Ραγκούσης μίλησε για αποτρόπαιες δηλώσεις των δύο βουλευτών, “με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να 'ξεβρακώνει'”. “Αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το σύνταγμα” τόνισε.

Υπ' αυτά τα δεδομένα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, διά της Ό. Γεροβασίλη, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει σε συστάσεις στους δύο βουλευτές ώστε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη “για τις απαράδεκτες -για μέλη του Κοινοβουλίου- δηλώσεις τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL