Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Σημίτη, Βενιζέλο, Παπανδρέου προτείνει η Γεννηματά για Πρόεδρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σημίτη, Βενιζέλο, Παπανδρέου προτείνει η Γεννηματά για Πρόεδρο

Την ονοματολογία για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε επίσημα η Φ. Γεννηματά, εγκαινιάζοντας έτσι τη σχετική δημόσια συζήτηση με αποδέκτη τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει κατανοητοί, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει αναγάγει αυτό το ζήτημα σε μείζον για την ίδια και τον χώρο της. Το έχει θέσει στον Κυρ. Μητσοτάκη κατ' ιδίαν τόσο προεκλογικά όσο και πρόσφατα στη συνάντηση για την ψήφο των αποδήμων, αλλά και με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις της.

Χθες η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. βρήκε μια ασήμαντη αφορμή ώστε να ρίξει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα: Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου. Για να “απαντήσει” σε σχόλια για το αν θα μπορούσε η ίδια να είναι η πρώτη γυναίκα ΠτΔ, σχόλια που, υποτίθεται, προκλήθηκαν επειδή χαιρέτησε θερμά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από μια γυναίκα, έσπευσε να δηλώσει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: “Είμαι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Έχω όμως πει πολλές φορές ότι υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης στο πρόσωπο του ΠτΔ και γι’ αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. Και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κα ο Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις γι’ αυτή τη θέση, γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα".

Η κίνηση της Φ. Γεννηματά έχει πολλές αναγνώσεις, εσωκομματικές ή και αναφορικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της. Σε κάθε περίπτωση, διαψεύδει ξανά ότι δεν ενδιαφέρεται η ίδια να γίνει ΠτΔ. Η πρόταση για τον εν ενεργεία βουλευτή Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή σαν προσπάθεια κάποιας αντίδρασης στη ζημιά που συνεχίζει να προκαλεί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η επιχειρούμενη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, στο σκέλος της που απευθύνεται στο σοσιαλιστικό και “παπανδρεϊκό” ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση για τον Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο οι σχέσεις είναι στο ναδίρ, ακουμπά και στην προσωπική επιθυμία του για θεσμική αναγνώριση. Εφόσον η πρότασή της αποσκοπεί πρωτίστως σε υποψηφιότητα του Κ. Σημίτη, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και τους υπόλοιπους πρώην προέδρους έστω και για τους τύπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL