Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σε ιδιώτες η καθαριότητα του Χορτιάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ιδιώτες η καθαριότητα του Χορτιάτη

Θεσσαλονίκη: Έντονα αντιδρούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη για την απόφαση της «γαλάζιας» διοίκησης του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη να εκχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη σε ιδιώτη, όταν μάλιστα ο δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στο έργο.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Μυρτώ Κωνσταντινίδου, ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη έχει πλέον και το προσωπικό, και τον εξοπλισμό για να φέρει σε πέρας την καθαριότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του, αφού διαθέτει 24 απορριμματοφόρα και 180 υπαλλήλους μετά τις προσλήψεις που έγιναν με την προκήρυξη 3Κ. Η καθαριότητα του Χορτιάτη εκχωρήθηκε πρώτη φορά σε ιδιώτη το 2003, ενώ όπως τόνισε η Μ. Κωνσταντινίδου, «το κόστος των εργολάβων συνεχώς ανεβαίνει...». «Από 1 εκατομμύριο ευρώ για τα δύο χρόνια έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια για τον ίδιο όγκο σκουπιδιών» είπε, ενώ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως η μελέτη που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση είναι αόριστη και δεν λαμβάνει υπόψιν τα σημερινά δεδομένα. Οι εργαζόμενοι παράλληλα μιλάνε για κακή συντήρηση των οχημάτων του δήμου και ελλείψεις σε εξοπλισμό και στο πλαίσιο αυτό αντιπροτείνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που είναι να δοθούν στον εργολάβο να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση του εξοπλισμού και των υποδομών προκειμένου να παρέχονται και καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες. «Κατά τη γνώμη μας, αυτά τα λεφτά χάνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ. Κωνσταντινίδου.

Με δεδομένο ότι ο «γαλάζιος» Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσφάτως εξελέγη, με τη στήριξη της Ν.Δ., και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), το όλο θέμα αποκτά και πολιτική διάσταση μετά και τη νεοδημοκρατική ρύθμιση που επιτρέπει στους δήμους να ιδιωτικοποιήσουν τομείς όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός κ.ά. Έχοντας αυτόν τον θεσμικό ρόλο, ουσιαστικά δίνει το «παράγγελμα» να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και οι άλλοι δήμαρχοι, κυρίως της δικής του παράταξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL