Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Βαρεμένος: Εξαπατήσατε τη μεσαία τάξη και με το φορολογικό ν/σ τους καλωσορίζετε στην κόλαση

Eurokinissi

«Αποκρύψατε τις πραγματικές διεθνείς ή εσωτερικές -λόγω χρεωκοπίας- αιτίες συρρίκνωσης της μεσαίας τάξης και τους υποσχεθήκατε τον παράδεισο. Τώρα με το φορολογικό ν/σ, τους καλωσορίζετε στην κόλαση», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Εξαπατήσατε τη μεσαία τάξη, λέγοντας ότι θα έλθετε να τη σώσετε, από το τέρας του ΣΥΡΙΖΑ, από τα δόντια του οποίου, αντί για αίμα, έτρεχαν λέει φόροι», σημείωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στα κυβερνητικά στελέχη κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Παίζοντας με τον ψυχισμό μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας, αποκρύψατε τις πραγματικές διεθνείς ή εσωτερικές -λόγω χρεωκοπίας- αιτίες συρρίκνωσης της μεσαίας τάξης και τους υποσχεθήκατε τον παράδεισο, ενώ τώρα με το φορολογικό νομοσχέδιο, τους καλωσορίζετε στην κόλαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν το λέω εγώ, η "Καθημερινή" το λέει και δεν νομίζω ότι θα αμφισβητήσετε και το ευαγγέλιό σας, αφού είσθε θεοσεβούμενοι άνθρωποι».

«Λέει λοιπόν ότι: Η μάζα που κινείται μέχρι 8.000 ευρώ παραμένει ως έχει. Αν κ. Σταϊκούρα προσδιορίσατε ως μεσαία τάξη αυτό το στρώμα, πρέπει να το κάνετε και λιανά να το καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς εννοούσατε. Άλλο η προεκλογική προπαγάνδα περί ψεμάτων και άλλο η μετεκλογική απογείωση στο να μη λέει κανείς απλώς ψέματα, αλλά να είναι ένα ψέμα, μια εικονική πραγματικότητα», επεσήμανε ο Γ.Βαρεμένος.

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε δε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα της «Καθημερινής» ότι «τα εισοδήματα από 17-50.000, αν δουν διαφορά θα είναι 17 έως 30 ευρώ. Ε όχι και τέτοια σπατάλη κ. Σταϊκούρα. Είπαμε να το ρίξουμε έξω, όχι όμως κι’ έτσι».

«Anyway, όπως θ’ έλεγαν και στη Βουλή των Λόρδων, η κυβέρνηση γνώριζε ότι δεν είναι να φέρει κάτι στη μεσαία τάξη, γι’ αυτό με το δόγμα νόμος και τάξη του Ιαβέρη Χρυσοχοΐδη, θέλει να διασκεδάσει την υπαρξιακή της αγωνία. Άλλο η απόρριψη της βίας και την ανομίας κι’ άλλο το horror show και η ενοχοποίηση μιας ολόκληρης γενιάς» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δανειζόμενος τη φράση από την ταινία «ο Ιρλανδός»: «ο ουρανός είναι απέραντος, για να μην κουτουλάνε τα πουλιά» υπογράμμισε ότι «αυτοί που πετούν μπορεί να χαρακτηριστούν και αιθεροβάμονες. Ακόμη και αν ακολουθούν λάθος δρομολόγιο, είναι προτιμότεροι από αυτούς που σέρνονται».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις