Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξάρχεια: Κλάδεψαν τα δέντρα για να "βλέπουν" τα drones

Ακόμα μία ενέργεια η οποία εντείνει την αίσθηση της αστυνομοκρατίας στην περιοχή

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αντίκρισαν έξω από την πόρτα τους, για άλλη μια, φορά προχθές το πρωί μαγαζάτορες και κάτοικοι των Εξαρχείων. Συνεργεία κλαδέματος του Δήμου Αθηναίων συνοδεία αστυνομικών σε παπάκια και αστυνομικών από την ΟΠΚΕ κλάδεψαν νεραντζιές, χαρουπιές, αείλανθους και άλλα μεγάλα δέντρα, τα οποία βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, αλλά και ορισμένα από εκείνα που βρίσκονται δίπλα στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου, το οποίο δημιουργήθηκε λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξέγερσης.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι, οι κάτοικοι πήραν τηλέφωνο στον Δήμο Αθηναίων ώστε να μάθουν τους λόγους της απόφασης για το στοχευμένο κλάδεμα, καθώς στον αμέσως επόμενο δρόμο και σε όλη την περιοχή δεν έχει γίνει κλάδεμα στα δέντρα, το οποίο συνηθίζεται να γίνεται το φθινόπωρο και όχι τους χειμερινούς μήνες. Όπως δηλώνει στην "Α" κάτοικος που πήρε τον δήμο, κατάφερε να βγάλει άκρη μετά από τρία τηλέφωνα: "Με παρέπεμπαν από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Όταν κατάφερα τελικά να μιλήσω με το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου για την περιοχή, μου είπαν ότι κλάδεψαν τις δύο νεραντζιές γιατί ακουμπούσαν σε καλώδια της ΔΕΗ και τα υπόλοιπα δέντρα γιατί θα γίνει... εκδήλωση την Παρασκευή. Έτσι αποκάλεσαν μια ημέρα μνήμης, ‘εκδήλωση’ και είπαν πως έκοψαν τα δέντρα για την ασφάλειά μας".

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως και άλλους Εξαρχειώτες που κατήγγειλαν το συμβάν δημόσια στους λογαριασμούς τους στα social media, η ενέργεια έχει σκοπό να επιτρέψει την καλύτερη ορατότητα στα drones και τα ελικόπτερα που περιπολούν πάνω από την περιοχή, τα οποία αποτελούν ενεργά μέρη του σφιχτού αστυνομικού κλοιού που έχει σχηματιστεί τους τελευταίους μήνες στα Εξάρχεια. Νωπές είναι άλλωστε οι εικόνες από τα ελικόπτερα που έριχναν φως στις ταράτσες των σπιτιών τη 17η Νοεμβρίου, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης drone της αστυνομίας έπεσε για άγνωστο λόγο σε ταράτσα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις