Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Σε ρότα... "σκιώδους πρωθυπουργού" η Ντόρα Μπακογιάννη - Βέλη και κατά των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ * "Γραμμή" στον Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά: "Με τα νησιά μας δεν παίζουμε, δεν παίζουμε με την Κρήτη" / "Εγώ δεν είμαι Σταϊκούρας, η μεσαία τάξη είναι πάνω από τα 1.500 ευρώ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ρότα... "σκιώδους πρωθυπουργού" η Ντόρα Μπακογιάννη - Βέλη και κατά των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ * "Γραμμή" στον Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά: "Με τα νησιά μας δεν παίζουμε, δεν παίζουμε με την Κρήτη" / "Εγώ δεν είμαι Σταϊκούρας, η μεσαία τάξη είναι πάνω από τα 1.500 ευρώ"

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον υπουργό Οικονομικών επεφύλαξε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ η... μπάλα της πρώην υπουργού Εξωτερικών “πήρε” τους οικονομολόγους του ΟΟΣΑ, τα "γαλάζια" ρουσφέτια αλλά και τον Ταγίπ Εντογάν! “Εγώ δεν είμαι Σταϊκούρας και θεωρώ τη μεσαία τάξη εκεί που σας λέω, δηλαδή στα 1.500 ευρώ», σημείωσε η βουλευτής της Ν.Δ. με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για να εντάξει έναν μισθωτό των 524 ευρώ στη μεσαία τάξη!

“Ο Σταϊκούρας είναι υποχρεωμένος να μιλά με τον ΟΟΣΑ και να παρουσιάζει με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού” αναγνώρισε η κ. Μπακογιάννη, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι «πάντα διαφωνούσα με αυτά τα στοιχεία του ΟΟΣΑ”. Δήλωσε δε ότι “δεν μπορώ να ορίσω τη μεσαία τάξη αριθμητικά αλλά μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι είναι πάνω από 1.500 ευρώ και ας με βρίσουν τώρα κάποιοι». Κορυφώνοντας δε την εκδήλωση δυσφορίας της για τον ΟΟΣΑ σημείωσε ότι «μιλάω πολιτικά, δεν είμαι κανένας διάσημος οικονομολόγος, αν και είδαμε πού μας κατάντησαν κι αυτοί»!

"Η Κρήτη είναι 'αστακός'"

Απαντώντας εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ ("δεν ακολουθούμε πολιτική κατευνασμού", είπε) η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε το ειδικό βάρος από τη θητεία της στο ΥΠΕΞ για να χαρακτηρίσει "εξαιρετικά κρίσιμη" τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και να διαμηνύσει πως "ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους". "Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή. Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Έχουμε δεδικασμένα” είπε και επιδιώκοντας να προσδώσει δυναμισμό στο μήνυμά της επεσήμανε: «Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη. Και υπάρχει η Κρήτη και είναι και 'αστακός'. Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς».

"Γυναίκα για Πρόεδρος"

Δεν πέρασε δε απαρατήρητη η προτίμηση της Ντόρας Μπακογιάννη “να είναι γυναίκα ευρύτερης αποδοχής” η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, στον απόηχο της επιθυμίας του Αντ. Σαμαρά για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. “Ξέρετε πόσο λίγες είμαστε; Είναι ντροπή! Πρέπει να αυξηθούμε» ήταν το μήνυμά της στον πρωθυπουργό, λίγες εβδομάδες πριν λάβει την οριστική απόφασή του!

"Πρέπει να αποφεύγονται αυτά"

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε δε «αστοχίες» από την πλευρά της κυβέρνησης σε ερώτηση για τον διορισμό του Κ. Πατέρα στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Στο φόντο των αποκαλύψεων του πρώην γυμνασιάρχη για το προεκλογικό παζάρι που “έστησε” με τον Κ. Μητσοτάκη, η πρώην ΥΠΕΞ σημείωσε: «Ήταν ένα θέμα εξαιρετικά δυσάρεστο. Πρέπει να αποφεύγονται αυτά. Τα διόρθωσαν, τέλος”. Επιχείρησε ωστόσο να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις θεωρώντας ότι “αυτά όμως είναι παρωνυχίδες μπροστά σε μια κατάσταση που είχαμε παραλάβει. Ο πήχης για τη δική μας κυβέρνηση είναι πολύ ψηλά”.

Κατά Σαμαρά

Η πολύπειρη βουλευτής της Ν.Δ. διεκδικεί διευρυμένους βαθμούς πολιτικής αυτονομίας, ενώ για πολλούς εντός της παράταξης εκφράζει τις θέσεις αλλά και τη δυσφορία του πρωθυπουργού για τις προσεγγίσεις "γαλάζιων" στελεχών. “Ρωτήστε τον ίδιο” ήταν το καρφί της Ντ. Μπακογιάννη, τις προάλλες, σε δημοσιογραφική ερώτηση αναφορικά με την θέση του Αντ. Σαμαρά “να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών”. Σημείωσε δε με νόημα “δεν γνωρίζω να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών με βάση το διεθνές δίκαιο”.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε φροντίσει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από τους Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη όταν υποστήριξαν τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου έξω από προσφυγικές δομές ισχυριζόμενη ότι “κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν”. "Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται", είχε διαμηνύσει...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL