Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Όχι" Κουτσούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ

"Βλέπει" "μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ"... - Κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνεται ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε υπόνοια συνεργασίας

«Ο 'εκβιασμός' της κυβέρνησης της Ν.Δ. αποτελεί την καλύτερη 'πάσα' στον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να υψώσει εκ νέου κάλπικες διαχωριστικές γραμμές» υποστήριξε σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στη συζήτηση για διπλές εκλογές αν δεν υπάρξει συναίνεση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «ως το μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ, θυμήθηκε τα αλήστου μνήμης περί 'κυβέρνησης δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων'. Ο Δ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ είναι «το πλέον ρεαλιστικό σενάριο» σε περίπτωση πολιτικού αδιεξόδου.

Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι δεν βρισκόμαστε ούτε στο 1985 ούτε στο 2015, καθώς υπάρχουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η στάση του ως κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Δ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε ότι με βάση τις θέσεις των κομμάτων η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανή και θύμισε ότι και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ φαινόταν κι αυτή απίθανη πριν τελικά συμβεί. Ο Δ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ακόμα ότι ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο, αλλά και δηλώσεις υπουργών που υποτίθεται ότι εξαίρουν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ επικαλέστηκε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές και τον χαιρετισμό της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ν.Δ. για να υποστηρίξει ότι μιλούν για πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ. Ο Δ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι, στο πλαίσιο της «μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ», υπάρχει «ένας πυρήνας 'άρτι αφιχθέντων' στελεχών του» που «έχει ήδη συγκυβερνήσει -και όχι μόνο μία φορά- με τη Ν.Δ.»

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Λεηλατούν τους αδύναμους για να στηρίξουν τους πλούσιους

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση υποσχόμενη να μας απαλλάξει από τον νόμο Κατρούγκαλου και να φτιάξει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες συντάξεις. Τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν, μάλιστα, επιμένουν ακόμα και σήμερα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις