Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Βίτσας: Στόχος της Τουρκίας να μπούμε σε διαπραγμάτευση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (Video)

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα είναι η διπλωματία και η "σοβαρή" εθνική συνεννόηση.

Ο Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε «ανυπόστατη», την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη στρατηγικής και την αδιέξοδη πολιτική κατευνασμού έναντι της Άγυρας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Βίτσας, ανέλυσε τους τρεις στόχους, της προκλητικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η  Τουρκία.

Πρώτος στόχος της γείτονος είναι ότι επιδιώκει να ανοίξει η συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο δέυτερος στόχος είναι η ανάμιξή τους στα ενεργειακά στη Μεσόγειο. Ενώ ο τρίτος στόχος της Τουρκίας είναι να αποδείξει ότι είναι μία "πολύ μεγάλη δύναμη" στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, της οποίας ο λόγος θα κανονίζει τα πράγματα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να είναι διπλωματία και η "σοβαρή" εθνική συνεννόηση.

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις