Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με τις εξορύξεις

Στήριξη του Αλ. Τσίπρα στο αίτημα των δημάρχων της Θράκης κατά των εξορύξεων χρυσού: "Εάν δεν υπάρξουν ρήγματα στο δικό σας μέτωπο -γιατί υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θα πιέσουν το επόμενο διάστημα-, πιστεύω ότι θα καταφέρετε να επιβάλετε τη βούληση των πολλών"

"Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν αρνητικό αποτύπωμα για την περιοχή" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους στις εξορύξεις χρυσού, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής με μπροστάρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά της εξόρυξης του χρυσού, δηλώνοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεριμνήσει για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου μέσα στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, που προέβλεπε τις αναπτυξιακές δράσεις στην περιοχή της Θράκης, και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι εξορύξεις χρυσού. Μάλιστα προέτρεψε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν αυτό το πλαίσιο. "Εάν δεν υπάρξουν ρήγματα στο δικό σας μέτωπο -γιατί υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θα πιέσουν το επόμενο διάστημα-, πιστεύω ότι θα καταφέρετε να επιβάλετε τη βούληση των πολλών" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις