Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ο Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: / Ο Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: Χωρίς αποκλεισμούς, για ένα κόμμα λαϊκό, μαζικό, έτοιμο να κυβερνήσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: / Ο Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: Χωρίς αποκλεισμούς, για ένα κόμμα λαϊκό, μαζικό, έτοιμο να κυβερνήσει

"Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη. Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε τον στόχο για τη δημιουργία "χωρίς αποκλεισμούς, της νέας δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος", για ένα κόμμα "ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει".

"Θέλουμε την Ελλάδα των αιτιών της κρίσης, του νόμος και τάξη για τους φτωχοδιαβόλους και της ασυλίας για τους τραπεζίτες ή την Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους;" ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Ανοίγουμε στην κοινωνία για να μπολιάσουμε τις σκέψεις μας με τις σκέψεις της μεγάλης πλειοψηφίας που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Θέλουμε να γίνεται συμμέτοχοι και συνδημιουργοί. Σας καλώ να ενταχθείτε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, κατά την οποία δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς" τόνισε.

Κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης

Μιλώντας στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης o Aλ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. "Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας" είπε. Ανέφερε συγκεκριμένα τη διάψευση των προεκλογικών προσδοκιών για τη δήθεν ελάφρυνση της μεσαίας τάξης. "Επιβαρύνουν τους μεσαίους και τους αδύναμους και δίνουν ελαφρύνσεις στα μεγάλα εισοδήματα". Έκανε ακόμη λόγο για επιστροφή στην "εργασιακή ζούγκλα" με αφορμή τις 24 απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς: "Μετά από 40 χρόνια σπάει κλαδική σύμβαση στις τράπεζες με ανοχή και ενθάρρυνση του Βρούτση και της κυβέρνησης" τόνισε.

Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Διαματάρη

Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν στο ζήτημα της "fake αριστείας" της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από το επιτελικό κράτος, που είναι "όργιο πελατειακού κράτους", τους διορισμούς φίλων και συγγενών, το "ρουσφετολογικό όργιο" με τους διοικητές των νοσοκομειών έως την πρόσφατη περίπτωση του υφυπουργού εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Ο εκδότης του "Εθνικού Κήρυκα", "μιας εφημερίδας στην ομογένεια που επί τεσσεράμισι χρόνια δεν έκανε τίποτε άλλο από το να λοιδορεί και δυσφημεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", που δηλώνει στο βιογραφικό του απόφοιτος μεταπτυχιακού τμήματος στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. "Αλλά το πανεπιστήμιο μας λέει ότι ο κύριος αυτός πέρασε έξω από την πόρτα. Δεν έχει πτυχίο" είπε. "Αυτό είναι το κράτος της fake αριστείας, της πελατειακής δοσοληψίας και του ρουσφετιού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία" τόνισε καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει και "τουλάχιστον να τον αποπέμψει από την κυβέρνησή του γι' αυτή τη μεγάλη εξαπάτηση".

Εγγυάται ο Μητσοτάκης τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Στη συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Α. Σαμαράς στο συνέδριο της Ν.Δ. περί αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων και έντασης, το αν η χώρα μας μπορεί να εγγυηθεί ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι κρίσιμο ζήτημα". Από την Κεντρική Επιτρόπη Ανασυγκρότησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον Κυριάκο Μητσοάκη να τοποθετηθεί σχετικά. "Επαιξαν με τις ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα σε μοχλό για να κερδίσουν τις εκλογές" σημείωσε.

Όπως εξήγησε, "είναι κρίσιμο ζήτημα επειδή βιώνουμε μια περίοδο έντασης και αποσταθεροποίησης με τους ανατολικούς γείτονές μας, με την Τουρκία" τονίζοντας πως "το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να έχουμε σήμερα είναι αποσταθεροποίηση και με τους βόρειους γείτονές μας”. Επισήμανε λοιπόν ότι δεν θα ήταν επιθυμητή μια “πολιτική αποσταθεροποίηση και αδυναμία εφαρμογής μιας συμφωνίας η οποία είναι πατριωτικά επωφελής, ιδίως σήμερα, όταν χάρις σε αυτή τη συμφωνία τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας”, επειδή “μια χώρα η οποία ήταν μοχλός πίεσης, από την πλευρά της Τουρκίας και άλλων δυνάμεων, σήμερα είναι φιλική προς την Ελλάδα”.

Ο πατριδοκάπηλος Σαμαράς θρέφει το κοινό του

“Σε αυτά τα θέματα δεν μπορούμε να παίζουμε” ξεκαθάρισε και πρόσθεσε σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού: “Ο Σαμαράς μπορεί να λέει τα δικά του. Για να θρέψει το κοινό του. Αυτή ήταν η καριέρα του από τότε που ξεκίνησε. Πατριδοκαπηλία ήτανε". Υψώνοντας μάλιστα τους τόνους υπογράμμισε πως η ιστορία της χώρας είναι γνωστή σε όλους μας: "Όταν οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και διαχείριση των εθνικών θεμάτων, οδηγούμαστε σε τραγωδίες. Όπως οδηγηθήκαμε και στην Κύπρο. Και αυτοί οι πατριδοκάπηλοι, που ξέρουν να κάνουν τα κοκοράκια άλλες φορές , όταν δεν έχουν την ευθύνη, όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη είναι οι πιο ενδοτικοί απ’ όλους”.

Με απλή αναλογική, προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές, "που θα γίνουν με απλή αναλογική", θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας. "Όταν μιλάνε για διπλές κάλπες, ας το ξανασκεφτούν" τόνισε. "Δεν θα έχουμε διπλές κάλπες. Η εκλογική αναμέτρηση των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτή γίνει, είτε πρόωρα είτε στην ώρα της, θα είναι εκλογική αναμέτρηση, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η απλή και ανόθευτη αναλογική. Όπου η κάθε ψήφος του πολίτη, όπου και αν αυτή πηγαίνει, θα έχει ισοτιμία" είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε ότι το εκλογικό σύστημα θα διαμορφώσει συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο που θα αναλογούν στις απόψεις, στις αντιλήψεις και στην επιλογή των πολιτών.

"Θα προκύψει την επόμενη ημέρα προοδευτική κυβέρνηση. Θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας" υπογράμμισε σημειώνοντας πως αυτό προτιμούν οι πολίτες και όχι "την αλαζονεία των μονοκομματικών κυβερνήσεων"." Μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Η απλή αναλογική ήρθε στη χώρα και θα εφαρμοστεί. Και θα μείνει" είπε και προειδοποίησε: "Όποιος πιστεύει ότι σκάβει τον λάκκο του πολιτικού του αντιπάλου με τερτίπια και εκλογικά τεχνάσματα στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL