Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Πάνος Σκουρλέτης: Απειλή η πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων του Δημοσίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Σκουρλέτης: Απειλή η πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων του Δημοσίου

«Το μεγάλο ερώτημα που αφορά όλη την Ελλάδα σχετίζεται με τα έργα του ‘Φιλόδημου’ και την τύχη που θα έχουν μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος εμφανίζεται να ακυρώνει ένα πρωτόγνωρα θετικό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επικαλούμενος μια πιθανολογούμενη, ψευδή τελικά, αδυναμία χρηματοδότησης των έργων. Η πολιτική του ΥΠΕΣ συνιστά έγκλημα εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπονομεύει συγκεκριμένα έργα υποδομών αποσκοπώντας σε έναν νέο μηχανισμό χειραγώγησης των τοπικών κοινωνιών».

Αυτό επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης στη χθεσινή συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα, στο δημαρχείο του νησιού.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί μέσω του «Φιλόδημου», ο θετικός ρόλος του οποίου αναγνωρίστηκε και από τον δήμαρχο. Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την πιθανότητα μεθόδευσης της ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τη λειτουργία των οποίων εκσυγχρόνισε και στήριξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργότερα, μιλώντας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου, επεσήμανε τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, παρά τη μεγάλη στήριξη επί ΣΥΡΙΖΑ με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοικήτρια του νοσοκομείου ο Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για τη δημιουργία της παιδιατρικής κλινικής, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την ενίσχυση σε προσωπικό, μια πορεία που ανακόπτεται από την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, καθώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδοτήσεις ακυρώνονται προκειμένου να ενισχυθεί η εισβολή των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε στη συνέχεια με τους εργαζομένους, οι οποίοι του περιέγραψαν τις μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η λειτουργία τόσο της παιδιατρικής κλινικής όσο και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που δρομολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα, δικαιώθηκαν αγώνες εικοσαετίας, με έμφαση στο ζήτημα της νέας μονάδας που ετοιμάζεται, η οποία βεβαίως απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς το υφιστάμενο ήδη καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις συνθήκες που βιώσαμε και τις επιπτώσεις αυτών των καταστάσεων από το 2010, που τις υφιστάμεθα ακόμη και σήμερα, και στην Υγεία, αλλά και συνολικά» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας με τους εργαζομένους και συνέχισε:

«Χάρηκα για τον σκεπτικισμό που εκφράσατε για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Πέρα από τα προβλήματα της κρίσης, έχουμε κι αυτά που προκύπτουν από μια λανθασμένη ιεράρχηση των πραγμάτων, μια διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο της δημόσιας Υγείας. Και φοβάμαι πως, παρότι σε σχέση με την κορύφωση της κρίσης τα πράγματα έχουν μπει σε έναν δρόμο, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ότι η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας δεν είναι στις προτεραιότητες του κράτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL