Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Αλ.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεγαλώνει και μετασχηματίζεται (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεγαλώνει και μετασχηματίζεται (Video)

Στην προσπάθεια δημιουργίας «χωρίς αποκλεισμούς της νέας δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

https://www.youtube.com/embed/akWhPUcUwBU

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε το στόχο να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει».

«Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η ΝΔ έκανε σημαίας της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη ΝΔ και στην ανάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων από τον κ. Πατέρα ως αντάλλαγμα για μερικές ψήφους σημείωσε ότι «το κράτος των αρίστων είναι το κράτος της πελατειακής δοσοληψίας», κάνοντας λόγο μάλιστα για «ρουσφετολογικό όργιο».

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υποκρισία της ΝΔ προεκλογικά επαναλαμβάνοντας ότι «στο μόνο θέμα που δεν τους αφήσαμε στρωμένο δείξαν πόσο ανέτοιμοι ήταν και πόσο ανίκανοι είναι. Ήρθαν χωρίς σχέδιο και είναι εγκλωβισμένοι στην προεκλογική ρητορική τους».

«Αφήσαμε 5.500 ανθρώπους στη Μόρια και τώρα έχουν φτάσει τις 15.000. Τα έκαναν θάλασσα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διώξαν τους ανθρώπους της αστυνομίας που ήξεραν το πρόβλημα» και ανέθεσαν το σοβαρότερο ζήτημα της χώρας σε έναν υφυπουργό και πρώην στρατηγό. Αυτό είναι μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης».

Σε σχέση, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε ως «επαγγελματία ανήσυχο στα εθνικά θέματα» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει δίκιο στην κριτική του προς τον Κ.Μητστοτάκη ότι άλλα έλεγε προεκλογικά για το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα μετά τις 7/7.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη ΝΔ επανέλαβε ότι «έπαιξαν με τις ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα σε μοχλό για να κερδίσουν τις εκλογές».

«Λαϊκισμός είναι εν γνώση σου να αλλάζεις την πάγια θέση σου προκειμένου να πλήξεις τον αντίπαλο, υιοθετώντας μια ακραία ρητορική, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία, και μετά να λες ότι τώρα που κυβερνάμε θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να τονίσει αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ότι «δώσαμε ζωτικό χώρο στην Ελλάδα με την εν λόγω συμφωνία γιατί σταθεροποιήσαμε τα βόρια σύνορά μας κάνοντας φιλική τη γειτονική χώρα και γιατί τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν το εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά. Αναβαθμίσαμε τη γεωπολιτική δυναμική της Ελλάδας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί καθώς τέτοια ζητήματα δεν είναι θέματα μικροκομματικής εκμετάλλευσης» και χαρακτήρισε «ανυπόστατη και απαράδεκτη» της συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

«Πέντε μήνες δεν έχουν αναδείξει την προκλητικότητα της Τουρκίας», επεσήμανε ο Αλ.Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, «μην τυχόν και ενοχληθεί ο Σουλτάνος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «αποτυχημένη τη στρατηγική κατευνασμού και αδράνειας» της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά, υπενθυμίζοντας ότι «δεν απαίτησαν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που πετύχαμε ο Ν.Αναστασιάδης και εγώ».

«Δώσαμε μια δύσκολη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Κάναμε λάθη, είχαμε αστοχίες αλλά οι άλλοι ήρθαν με την εμπειρία της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι πλέον μετά την έξοδο από τα μνημόνια να διεκδικήσουμε τον ορίζοντα την ταυτότητα της χώρας στη νέα εποχή»

«Θέλουμε την Ελλάδα των αιτιών της κρίσης, του νόμος και τάξη για τους φτωχοδιαβόλους και της ασυλίας για τους τραπεζίτες, ή θέλουμε την Ελλάδα που θα αξιοποιήσεi τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «ανοίγουμε στην κοινωνία για να μπολιάσουμε τις σκέψεις μας με τις σκέψεις της μεγάλης πλειοψηφίας που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Θέλουμε να γίνεται συμμέτοχοι και συνδημιουργοί. Σας καλώ να ενταχθείτε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, κατά την οποία δε θα υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL