Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Αλ. Χαρίτσης: Το Σαββατοκύριακο θα δοθεί το έναυσμα για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Το Σαββατοκύριακο θα δοθεί το έναυσμα για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Αναλαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, το Σαββατοκύριακο θα δοθεί το έναυσμα για τη νέα μεγάλη προσπάθεια δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στην αυριανή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.https://www.youtube.com/embed/j1G9ZPMYyuQ

«Το εύρος των συμμετοχών και των πολιτικών καταβολών δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει αυτή η διεύρυνση. Η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου το Σαββατοκύριακο θα σηματοδοτήσει την έναρξη αυτής της νέας πορείας για την επαφή με το λαό, για διεύρυνση και για τη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με όλα τα κοινωνικά στρώματα που προσβλέπουν και ακουμπάνε σε εμάς, σε εμάς» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.

Όπως σημείωσε, στόχος της Επιτροπής είναι να ασχοληθεί με την οργανωτική διεύρυνση και με όλη την προετοιμασία της πορείας προς το συνέδριο. «Το 3ο συνέδριο το έχουμε χαρακτηρίσει συνέδριο συνέχειας και τομής. Συνέχειας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τομής γιατί κάνουμε ένα μεγάλο, τολμηρό άλμα με αυτήν την προσπάθεια διεύρυνσης, της συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων από την Αριστερά, τον Οικολογικό και Προοδευτικό χώρο. Αυτό επιτάσσει η εποχή μας» υπογράμμισε.

«Αντιγραφή του παλαιού κομματικού συστήματος από την κυβέρνηση»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Π. Πολάκη για την Ε. Αγαπητού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που εκφραζόμαστε για να μη δίνουμε αφορμές στους πολιτικούς αντιπάλους να στρέφουν τη συζήτηση εκεί που θέλουν» Ωστόσο επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα «δεν είδαμε να γίνεται συζήτηση για τις δηλώσεις του συγκεκριμένου στελέχους της κυβέρνησης που συνιστούσαν ένα υβρεολόγιο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στελέχη του»

«Δε θα επιτρέψουμε να στραφεί η συζήτηση σε άλλα ζητήματα από τα μείζονα και κρίσιμα που αφορούν τους πολίτες» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης και έφερε ως παράδειγμα τον διορισμό του Κ. Πατερά στο νοσοκομείο Καρδίτσας. «Είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα γιατί εμπλέκεται προσωπικά ο πρωθυπουργός. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να το παρουσιάσει ως ένα μεμονωμένο περιστατικό, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι υπήρχε μία συστηματική προσπάθεια το επιτελικό κράτος της ΝΔ να στελεχωθεί με τα γνωστά γαλάζια παιδιά. Έχουμε μία αντιγραφή του μοντέλο λειτουργίας του παλιού κομματικού συστήματος όπως το γνωρίζαμε 40 χρόνια. Η ευθύνη βαραίνει ευθέως τον κ. Μητσοτάκη».

«Αν συναλλάσσεται έτσι με απλούς πολιτευτές της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης, ούτε που θέλω να φαντάζομαι τι συζητάει με τους εκπροσώπους των μεγάλων συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να εκτραπεί η δημόσια συζήτηση από τα μεγάλα ζητήματα διαφθοράς». «Οι πολίτες δεν θέλουν να επιστρέψουμε σε όσα οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά ούτε  σε πρακτικές τέτοιου τύπου που έχουν καταδικαστεί», διεμήνυσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης αντιπαρέβαλλε την ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών των νοσοκομείων που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 επί υπουργείας των κκ Αν. Ξανθού και Π. Πολάκη. «Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός, έγιναν συνεντεύξεις και αναρτήθηκαν πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις». «Είμαστε η ημέρα με τη νύκτα με τη ΝΔ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτα από όσα κάναμε, απλώς ανακοινώνει ονόματα… fasttrack», συνέχισε.

«Η απλή αναλογική για την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ συνιστά πάγιο στόχο»

Ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «για την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική συνιστά πάγιο αίτημα και στόχο, γι’ αυτό και την κάναμε νόμο του κράτους». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απεύχεται τις λογικές «καψίματος της απλής αναλογικής με πρόωρες εκλογές το 2020 και σενάρια διπλών εκλογών» και καταλόγισε «τυχοδιωκτισμούς και μικροκομματικά εκλογομαγειρέματα» στη ΝΔ.

«Η μεσαία τάξη δεν στηρίζει πλέον τις ελπίδες της στην πολιτική της ΝΔ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «όχι μόνο αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά και ακύρωσε όλα τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020». Αναφερόμενος στο φορολογικό σχέδιο νόμου επισήμανε ότι «είναι το αντίθετο από ό,τι περίμενε η μεσαία τάξη». «Η μεσαία τάξη ήδη νιώθει αδικημένη από την πολιτική της ΝΔ», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι «η Ν.Δ. καταψήφισε τον Αύγουστο την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων ιδιοκτησιών, μέσω του ΕΝΦΙΑ».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL