Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
"Και ποιους να βάλουμε; Τους ξένους;»...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Και ποιους να βάλουμε; Τους ξένους;»...

Με κυνική... ειλικρίνεια ο Μάκης Βορίδης ανέδειξε τη “γαλάζια” φιλοσοφία στη δημόσια διοίκηση απαντώντας: «Και ποιους να βάλουμε; Τους ξένους;» σε δημοσιογραφική ερώτηση (Open) που αφορούσε τους ρουσφετολογικούς διορισμούς της κυβέρνησης! “Η Ν.Δ. πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο» υπογράμμισε σε δηκτικό τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Για ‘κυνική, τσεκουράτη’ ομολογία” έκανε λόγο στο Τwitter o Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας δεν δίστασε να ισχυριστεί για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων ότι “δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές, αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς, δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους»!

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία μετά και την παραδοχή τού για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά” σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να αναφερθεί στο προεκλογικό παζάρι ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον 81χρονο πρώην γυμνασιάρχη και περιορίστηκε να σημειώσει ότι “βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων ήταν το πτυχίο, ενώ σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οχυρώθηκε πίσω από τον ισχυρισμό του υπουργείου Υγείας ότι “η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά” σημειώνοντας ότι “μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους είναι η μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων και του κόστους προμηθειών, η σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων καθώς και η μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία”.

ΣΥΡΙΖΑ: Συναλλαγή Μητσοτάκη

“Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για τον χώρο της Υγείας” τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπ’ αυτό το πρίσμα η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε, σε καυστικό τόνο, τα ερωτήματα: “Αναρωτιέται κανείς: Αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες; Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ;”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στο συμπέρασμα πως “η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι, μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα Μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, σε σχέση με “τα αποκαλυπτήρια της ‘αριστείας' και του ‘επιτελικού κράτους' του κ. Μητσοτάκη» από τον Κώστα Πατέρα, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι «τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό». Τονίζει δε ότι «όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. εις βάρος της δημόσιας υγείας και των φορολογουμένων».

Ν. Παππάς: "Ειδίκευση στις αποστασίες"

Επιπλέον Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας στο Τwitter την “αφοπλιστική ειλικρίνεια του κ. Πατέρα”, αναφέρθηκε στο “αντάλλαγμα” που αφορά την “αποχώρηση από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και προσχώρησή του στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι η ειδίκευση στις αποστασίες περνάει από γενιά σε γενιά” τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2016 ο κ. Πατέρας, ως πολιτευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου, είχε βάλει “στο μάτι” μία διοίκηση νοσοκομείου, αλλά έμεινε με την… επιθυμία και αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛΛ., όπως είχε αναρτήσει στα social media η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Δ. Παπαδημούλης: "Κορυφή του παγόβουνου"

Ως “κορυφή του παγόβουνου” θεωρεί τον “80χρονο κ. Πατέρα” ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, “που επειδή ‘ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες’ τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, αλλά αυτό δείχνει τη ρουσφετοκρατία που δεν έχει καμία σχέση με τα περί αριστείας και αξιοκρατίας, που ‘πιπίλαγε’ τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης”. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε (ΑΠΕ) ότι “ήταν το γραφείο Μητσοτάκη, αυτό το υπερόργανο που έχει φτιαχτεί στο Μαξίμου, που έκοψε και έραψε» καθώς “ο Κικίλιας έπαιξε σε αυτό το θέμα τον ρόλο του κομπάρσου”.

Άδ. Γεωργιάδης: Αξιοκρατία!

Αξιοκρατικά χαρακτηριστικά στον διορισμό του κ. Πατέρα... επινόησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας (ΣΚΑΪ) ότι “ο άνθρωπος πληρούσε τα προσόντα”, ενώ -παρά τις ξεκάθαρες αποκαλύψεις του κ. Πατέρα- ισχυρίστηκε ότι “δεν είπε (σ.σ.: ο Κ. Πατέρας) πως παρενέβη ο Μητσοτάκης”! Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε δε ότι “ο κ. Πατέρας επελέγη από μια διαδικασία, πήρε τη θέση, έγινε η φασαρία και παραιτήθηκε” συμπληρώνοντας ότι «ωραίος είναι ο κανιβαλισμός, αλλά πρέπει να έχει και κάποια όρια”.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί"

Το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση νόμου “με τη δική μας θέση για αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά προτάσσοντας την “ανοιχτή προκήρυξη και για τους διοικητές των νοσοκομείων". Σε αυτό το πλαίσιο η επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού υποστήριξε ότι "η κομματική συναλλαγή στα νοσοκομεία έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL