Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Τριετής παράταση ζωής στον υπό εκκαθάριση αμαρτωλό ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριετής παράταση ζωής στον υπό εκκαθάριση αμαρτωλό ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Τριετή παράταση ζωής (!) στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ θα κληθούν να ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές της Ν.Δ., την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο «εμβαλωματικές» παρεμβάσεις που ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του οργανισμού.

Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά έβαλε την υπογραφή του σε ακόμη μια σκανδαλώδη χρηματοδότηση του τότε ιδιωτικού και «αμαρτωλού» ΟΑΣΘ, ότι από το Σεπτέμβριο η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες θα βελτιωθεί όχι μόνο δεν έχει εκπληρωθεί, αλλά τα πράγματα καθημερινά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με δεδομένο ότι από τον νόμο που ψήφισε το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποϊδιωτικοποίηση του οργανισμού ο βίος του ΟΑΣΘ τελειώνει στις 3 Δεκεμβρίου και το συγκοινωνιακό έργο θα περνούσε στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ Α.Ε.), η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει όχι να ενεργοποιήσει την ΑΣΥΘ Α.Ε. ούτε να παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο για τις μετακινήσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά να δώσει παράταση ζωής στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ και μάλιστα στο παρά πέντε... Έτσι, λίγες μόλις ημέρες πριν επέλθει ο «ξαφνικός θάνατος» του ΟΑΣΘ, φέρνει άρον - άρον, και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τροπολογία με την οποία παρατείνει για τρία χρόνια τον βίο του Οργανισμού και παράλληλα θα δώσει και τη δυνατότητα στη διοίκησή του να αγοράσει κάποια μεταχειρισμένα λεωφορεία. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι για να μην επέλθει ο «ξαφνικός θάνατος» στον ΟΑΣΘ και άρα να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς καθόλου αστική συγκοινωνία, το σχετικό ΦΕΚ θα πρέπει να δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Θα πάει το μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη;

Στο μεταξύ, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τον κίνδυνο αναβολής της επέκτασης του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά και τις ανησυχητικές δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό Νίκου Ταχιάου. Η Κ. Νοτοπούλου ρωτάει τον Κ. Καραμανλή εάν υιοθετεί τις απόψεις του Ν. Ταχιάου για την αδυναμία υλοποίησης του έργου, όπως και «σε ποια τεχνική τεκμηρίωση στηρίζεται η άποψη αναίρεσης της προγραμματισμένης κυκλικής χάραξης και ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν στο χρονοδιάγραμμα και το κόστος υλοποίησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL