Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Η ΨΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ": / Κάλεσμα για μια πλατιά προοδευτική συμμαχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΨΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ": / Κάλεσμα για μια πλατιά προοδευτική συμμαχία

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό πολίτη της Θεσσαλονίκης να γίνει μέλος της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», να συμμετέχει ενεργά, να συναποφασίζει τη δράση και τις προγραμματικές της θέσεις, απηύθυνε η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην καταστατική συνέλευση της παράταξης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τονίζοντας ότι «δεν έκανε καθόλου καλή αρχή».

«Η παράταξη ‘Θεσσαλονίκη Μαζί’ έχει κληθεί να σηκώσει ένα ιστορικό βάρος για την πόλη, που από τη μια δέχεται επίθεση από συντηρητικές φωνές που την καθηλώνουν ξανά στην μιζέρια και από την άλλη από κεντρικές σκανδαλώδεις πολιτικές που επιδεικτικά συνεχίζουν να αγνοούν τον κρίσιμο ρόλο τον οποίο θα μπορούσε να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη στη νοτιοανατολική Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της «Θεσσαλονίκης Μαζί». Επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα δέχεται επίθεση από τη Δεξιά, «που επιχειρεί να επανασυστήσει κομματικό κράτος στοχεύοντας να διαλύσει τους ΟΤΑ», και αναφέρθηκε στους νόμους που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Αφού αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε η «Ανοιχτή Πόλη» σε δύσκολους καιρούς, με επικεφαλής τους Τ. Κουράκη, Τρ. Μηταφίδη και Ρ. Καλφακάκου, τόνισε πως η «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι «μια νέα πλατιά, προοδευτική συμμαχία από ανθρώπους που εκφράζουν το δημοκρατικό φρόνημα των συμπολιτών μας, εκπροσωπώντας συγχρόνως την παραγωγική και δυναμική Θεσσαλονίκη».

Κριτική στον Κ. Ζέρβα

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου, τόνισε ότι ο Κ. Ζέρβας «αποφάσισε να ακολουθήσει την κυβερνητική πραξικοπηματική πολιτική της Ν.Δ. στην Τ.Α.». Μίλησε για τις εξελίξεις στο μετρό Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «παρωδία» την ειδική συνεδρίαση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή, «σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια σε όσους ζητούσαν διαβούλευση υποστηρίζοντας το ‘και μετρό και αρχαία’». «Καμία υπαναχώρηση σε ό,τι αφορά την ιστορική μνήμη της πόλης» τόνισε, ενώ μιλώντας για τον νέο αναπτυξιακό νόμο κάλεσε τον δήμαρχο «να δεσμευτεί εκ νέου ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση του νομοθετήματος -έκτρωμα, παραδίδοντας την Τ.Α. και τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες». Τέλος, αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ως επικεφαλής της "Θεσσαλονίκης Μαζί" για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και κάλεσε τον Κ. Ζέρβα «να καταθέσει μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης της πόλης».

Χθες η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Δήμητρα Αλεξίου ανακοίνωσε με επιστολή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σ’ αυτήν, επιθυμία της είναι «να υπηρετήσει ανιδιοτελώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ δήλωνε και τη διαφωνία της για τη διπλή ιδιότητα της Κ. Νοτοπούλου ως επικεφαλής της παράταξης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL