Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
"Να εμπεδωθεί η νέα τεχνολογική εποχή για την Ελλάδα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να εμπεδωθεί η νέα τεχνολογική εποχή για την Ελλάδα"

Την ανάγκη “να παγιωθεί και να εμπεδωθεί η νέα τεχνολογική εποχή για την Ελλάδα” υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης, που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα του Digital Economy Forum του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την παρέμβαση της διακυβέρνησής του και την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. "Υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία με δεσπόζουσες τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή οικονομία” υπογράμμισε εξαίροντας τον ρόλο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία αυτή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που εκπόνησε την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016 - 2021. Επιπλέον, σημείωσε ότι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διατέθηκαν 800 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και στην υλοποίηση του ψηφιακού ΓΕΜΗ. Τέλος, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και του Συμβουλίου Διαστημικής Πολιτικής και στην αποστολή, σε συνεργασία με τη NASA, του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη. “Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια τομή για τη χώρα μας και δεν συνέβησαν τυχαία. Ήταν κυβερνητική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε ολιγωρία στην κυβέρνηση της Ν.Δ., "αφού από τα συνολικά 317 έργα τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών που είχαμε προεγκρίνει, μέσα σε πέντε μήνες έχουν αναρτηθεί μόλις έξι προεγκρίσεις έργων από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη” όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, επισήμανε τα δύο στοιχήματα του επόμενου διαστήματος: "Τη δυνατότητά μας να συμβαδίσουμε με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση” και "την ανάσχεση του brain drain".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL