Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Γ.Δραγασάκης: Τρεις αλήθειες απέναντι στο θράσος και τα ψέματα της ΝΔ για το εγγυημένο εισόδημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Δραγασάκης: Τρεις αλήθειες απέναντι στο θράσος και τα ψέματα της ΝΔ για το εγγυημένο εισόδημα

«Το 2001 ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου πρότεινε τη συνταγματική κατοχύρωση δικαιώματος "για ένα ελάχιστο εισόδημα και πέραν αυτού δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση και κοινωνική ασφάλιση" ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την απέρριψαν», σημειώνει ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «το 2005, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με εισηγητή τον Γ.Δραγασάκη, υπέβαλε πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση ενός "εγγυημένου εισοδήματος για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας". Η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την απέρριψε».

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για εμάς είναι ένα από τα όπλα καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας και του αποκλεισμού. Γι’ αυτό θεσμοθετήσαμε, μεταξύ άλλων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με σκοπό την αντιμετώπιση και της ανθρωπιστικής κρίσης», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο Γ.Δραγασάκης δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «παράλληλα όμως αναπτύξαμε μια ολόκληρη βεντάλια στοχευμένων κοινωνικών πολιτικών. Γι’ αυτό, σε πολύ δύσκολα χρόνια, εμείς διαπραγματευθήκαμε σκληρά και πετύχαμε η εδραίωση του ΚΕΑ να μην προέρχεται από κατάργηση άλλων μέσων κοινωνικής πολιτικής, κάτι που η ΝΔ είχε αποδεχθεί πλήρως».

Τέλος ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκεί η εγγύηση ενός ελάχιστου εισοδήματος «σ' αυτό διαφέρουμε ριζικά από τη ΝΔ που εμμένει στο στενό ορισμό του εισοδήματος. Γι’ αυτό άλλωστε και από το 2001 μιλούσαμε συνολικά για δικαίωμα σε ευρύτερα αγαθά, που προϋποθέτουν αλλά υπερβαίνουν το εισόδημα. Μιλούσαμε και μιλάμε για δικαίωμα του πολίτη στην αξιοπρεπή διαβίωση και στα μέσα που την εξασφαλίζουν».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fydragasakis%2Fposts%2F3190538334353797&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL