Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Γ. Τσίπρας: Παντελώς αβάσιμη η αφήγηση της κυβέρνησης για τα Μακεδονικά προϊόντα (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Τσίπρας: Παντελώς αβάσιμη η αφήγηση της κυβέρνησης για τα Μακεδονικά προϊόντα (Ηχητικό)

«Παντελώς αβάσιμη» χαρακτήρισε την κριτική που γίνεται σε σχέση με τα Μακεδονικά προϊόντα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτήςΤομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας, καθώς όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο «βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο για τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, πριν δεν είχαμε κανέναν απολύτως έλεγχο».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι και προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία «βαθιά μέσα της επιθυμούσε πάρα πολύ να ψηφιστεί αυτή Συμφωνία από εμάς, και τα όσα έκανε μετά τις εκλογές αν κάτι αποδεικνύουν είναι ότι τη Συμφωνία αυτή την ήθελε και θα την στηρίξει».

Ωστόσο σημείωσε πως «ενώ πριν είχαμε μια εξαιρετικά δραστήρια και ενεργητική κυβέρνηση σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που είναι εξαιρετικά αδρανής, και πριν τη Σύνοδο με το Γαλλικό βέτο, και μετά».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/715826284&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και την πιθανή εκλογή του VMRO στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το γεγονός πως αυτά που λένε τα στελέχη του εθνικιστικού κόμματος τα εννοούν και σημείωσε πως πρόκειται για μια δύναμη που δεν παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησης σε σχέση με την επωνυμία των προϊόντων ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμη η κριτική για τα προϊόντα» σημειώνοντας μάλιστα πως «θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο στη ΝΔ τη λένε γιατί είναι πλέον κυβέρνηση».

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, μετά τη Συμφωνία σε σχέση με τα εμπορικά σήματα «βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο για τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, πριν δεν είχαμε κανέναν απολύτως έλεγχο».

«Η Συμφωνία προβλέπει ένα θεσμικό πλαίσιο συνεννόησης μέσω της συγκρότησης επιτροπών η οποία έχει αργήσει, και για την οποία υπάρχουν ευθύνες ίσως και από την δική μας πλευρά, ώστε να λυθούν μεταξύ μας ζητήματα όσον αφορά και τα εμπορικά σήματα» ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφορικά δε με τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως «επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχε γίνει ένα αρκετά πετυχημένο επιχειρηματικό φόρουμ στα Σκόπια το οποίο ήταν σαν ένα εναρκτήριο λάκτισμα για περισσότερες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις».

«Είμαστε ο πιο σημαντικός τους εταίρος και μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο σημαντικός. Είναι μεγάλη ευκαιρία να επανέλθουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια» τόνισε στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL