Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ ενοχλήθηκε επειδή είχαμε τη μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ ενοχλήθηκε επειδή είχαμε τη μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών (Video)

Σαφές μήνυμα ενάντια στο κλίμα τρομολαγανείας και καταστολής έστειλε η χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο όπως δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ενόχληση της ΝΔ εξαιτίας της μαζικότητας του κόσμου.https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Facharitsis%2Fvideos%2F2461713194104527%2F&show_text=0&width=560

«Ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι χθες είχαμε τη μαζικότερη πορεία που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα και μία συγκέντρωση μαζική που στέλνει ένα σαφές μήνυμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

Όπως σημείωσε, δεν πέρασε στο λαό η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα να διαμορφωθεί ένα κλίμα τρομολαγνείας, καταστολής και αυταρχισμού. «Ο κόσμος προσήλθε μαζικά για να τιμήσει το Πολυτεχνείο αλλά και να διατρανώσει  την ετοιμότητά του να αγωνιστεί και σήμερα» ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Η πολύ μαζική, ειρηνική διαδήλωση διέψευσε τις Κασσάνδρες που είχαν ακουστεί και αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους για τις μέρες που έρχονται και για τους αγώνες».

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε άφησε στην άκρη τη σημασία που έχει η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Είναι ημερομηνία – ορόσημο που δεν μπορεί να έχει μουσειακό χαρακτήρα, αντιθέτως πρέπει να συνδέεται με τους αγώνες του ελληνικού λαού στο σήμερα και στο μέλλον. Η παρουσία μας υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την επέτειο ως μία αφορμή για να τοποθετηθούμε για τα ζητήματα του σήμερα» υπογράμμισε.

«ΝΔ – ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του Φρουζή»

Αναφερόμενος στην Προκαταρκτική Επιτροπή, ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι η σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδια, με επτά μέλη, και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα δώσει δικαίωμα σε κανένα να παρακωλύσει την διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στην τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Πέμπτη, δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. «Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής που κρατούσε η κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος του συνηγόρου του Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση μελών της πλειοψηφίας. «Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ίδια υπόθεση, αποδεικνύουν την υποκρισία και την μεθόδευση που υπήρξε» τόνισε και χαρακτήρισε την εξαίρεση Δ. Τζανακόπουλου – Π. Πολάκη ευθέως αντισυνταγματική, που αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισής του Κ. Φρουζή, ενώ σημείωσε ότι ήταν αποκαλυπτική η παραδοχή με αφοπλιστική ειλικρίνεια του πρώην στελέχους της Novartis ότι θα αξιοποιήσει τη ρύθμιση K. Μητσοτάκη ώστε να ξεπαγώσει τις καταθέσεις του στην Ελβετία.

«Ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως σκάνδαλο, εδώ κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως μία σκευωρία. Η αλήθεια θα λάμψει, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη θα οδηγήσει την υπόθεση σε πλήρη διαλεύκανση» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης,

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταδικάσει τις ξενοφοβικές πρακτικές ενάντια στους πρόσφυγες»

Στο μεταξύ, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι:  “μόνο μετεκλογικά η ΝΔ αναγνώρισε ότι το προσφυγικό αποτελεί γεωπολιτικό ζήτημα, ενώ προεκλογικά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει πολιτική ανοιχτών συνόρων”.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως, ήταν αυτή που αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση εκ μέρους όλης της Ευρώπης, με δυσκολίες ενδεχομένως, άλλα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Αντιθέτως, η Ν.Δ. αντιμετωπίζει το ζήτημα με απόλυτη ανευθυνότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με αναποτελεσματικότητα αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί την αύξηση των ροών με αποτέλεσμα την συμφόρηση των νησιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Επιπλέον”, ξεκαθάρισε, “ο ακραίος λόγος καλλιεργήθηκε προεκλογικά από την ΝΔ και μέχρι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταδικάσει τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πρακτικές”.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL