Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Σανίδα σωτηρίας στην ΕΟΕ για το όριο ηλικίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σανίδα σωτηρίας στην ΕΟΕ για το όριο ηλικίας

Υποχωρεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης από τη ρύθμιση για την επιβολή θητειών και ορίου ηλικίας για συμμετοχή σε ομοσπονδίες μετά την πίεση από τις ομοσπονδίες, τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και από βουλευτές της Ν.Δ. Καταφύγιο αποτελεί η πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ξεκάθαρα είπε ότι έχει ένσταση για το άρθρο το οποίο χαρακτήρισε ως «κακογραμμένο» και ειδικά για το όριο ηλικίας είπε ότι είναι αντισυνταγματικό...

Γ. Μπουρνούς: “Να αποσυρθεί”

Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, όπως και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που έδωσε έμφαση και στην ποσόστωση των γυναικών. «Η εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών είναι αυτή ακριβώς που μαζί με τις θητείες που θεσπίσαμε εμείς ανοίγουν το δρόμο για την πραγματική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και την έκφραση όλων των απόψεων στο εσωτερικό των ομοσπονδιών» τόνισε ο Γ. Μπουρνούς.

Ο Λ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα κάνει αλλαγές στη βάση της πρότασης της ΕΟΕ, η οποία βάζει όριο θητείας τα 76 έτη. Η ρύθμιση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει το όριο των τριών θητειών στη θέση του προέδρου αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας. Το όριο θητειών, ως προς τον πρόεδρο, επεκτείνεται για ακόμη μία θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ό έτος της ηλικίας του.

«Λέμε ναι στις θητείες με άμεση εφαρμογή από ’δω και στο εξής. Φυσικά χωρίς να επιβάλλεται ο ηλικιακός ρατσισμός των 70 ετών» είπε ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ παντελώς αντίθετος ήταν ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL