Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Αρβανίτης: Πρώτη πολιτική «ικανοποίηση» από την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου Σχοινά

Eurokinissi

«Η κατακραυγή που ξεσήκωσε το υπονοούμενο περί απειλής του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής ανάγκασε την νέα επικεφαλής της Κομισιόν να υποχωρήσει, μισό -έστω- βήμα και να αφαιρέσει από τον τίτλο τη λέξη Προστασία. Το νέο όνομα αναφέρεται πλέον στην "Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής"», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πληροφορίες για την αλλαγή του ονόματος του νέου χαρτοφυλακίου του Μ.Σχοινά στην Αντιπροεδρία της ΕΕ δίνουν σε κάποιους μια πρώτη πολιτική "ικανοποίηση". Η κατακραυγή που ξεσήκωσε το υπονοούμενο περί απειλής του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής ανάγκασε την νέα επικεφαλής της Επιτροπής να υποχωρήσει, μισό -έστω- βήμα και να αφαιρέσει από τον τίτλο τη λέξη Προστασία. Το νέο όνομα αναφέρεται πλέον στην "Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής"», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. 

Ο ίδιος, ωστόσο επισημαίνει ότι «ο τίτλος εξακολουθεί να δηλώνει μια βαθιά συντηρητική, ακροδεξιά αντίληψη, μια αντιδραστική αντίληψη πολιτισμικής ανωτερότητας η οποία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους».

«Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την τοποθέτηση των υπολοίπων κοινοβουλευτικών ομάδων, ειδικά εκείνων που αυτοτοποθετούνται στον άξονα των Προοδευτικών Δυνάμεων της Ευρώπης», σχολιάζει ο Κ.Αρβανίτης.

Παράλληλα τονίζει ότι «η μάχη για μια Ευρώπη ανοιχτών κοινωνιών που προσδιορίζεται από τις ανάγκες των λαών της και όχι για μια Ευρώπη που βαυκαλίζεται με ανωτερότητες συνεχίζεται. Οι λαοί και οι πραγματικές τους ανάγκες θα νικήσουν. Η υποταγή της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς σε ακροδεξιάς κοπής αφηγήματα δεν θα επιτρέψουμε να βάψει γκρίζα την ταλαιπωρημένη μας ήπειρο. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Αρβανίτη για την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά
Βρυξέλλες–13Νοεμβρίου 2019

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις