Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Κ. Μάρκου: Οι φοιτητές μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ για να υπερασπιστούν το πνευματικό τους σπίτι (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μάρκου: Οι φοιτητές μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ για να υπερασπιστούν το πνευματικό τους σπίτι (Ηχητικό)

«Κάθε κλειστό ίδρυμα είναι καταδικαστέο, από όπου και αν προέρχεται. Αλυσίδες δεν δικαιούται κανείς να βάζει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα» δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου για την είσοδο των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ.

Για την επέμβαση της αστυνομίας στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστήμιου και για τα «ευρήματα», που βρέθηκαν, ο κ. Μάρκου σχολιάζει ότι πρόκειται για προκλητική προπαγάνδα και η υπόθεση της αστυνομίας ήταν ένα φιάσκο εξηγώντας ότι «εκτιμούσαν ότι θα είχαν κάποια θεαματική επιτυχία μπαίνοντας στην ΑΣΟΕΕ ή ότι θα έβρισκαν κάποιες κραυγαλέες παρανομίες. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια αίθουσα 30 τμ , σύμφωνα με τα δεδομένα του επίσημου βίντεο της ΕΛ.ΑΣ., όπου βρέθηκαν 6 κράνη μοτοσυκλέτας και 10 διάσπαρτα μπουκάλια, που αν δείτε το βίντεο, είναι τα μισά νερού και τα άλλα πιθανά από αλκοόλ, αλλά είναι εμφανές ότι πρόκειται για αντικείμενα κατανάλωσης και για καμία άλλη χρήση. Πού είναι τα στουπιά, που είναι η βενζίνη, που είναι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καταδίκασε την απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ μέχρι και την Κυριακή, ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου και είπε ότι «είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους και μπορώ να πω ότι μέρες, που είναι, ανταποκρίθηκαν στην κληρονομιά, που έχουν. Μιλάμε για μαζική παρουσία φοιτητών, η οποία εξελίχθηκε σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/712118098&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Για τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «η κ. Κεραμέως έφερε ως πρόεδρο έναν ανεκδιήγητο τύπο, ο οποίος είναι το πρότυπο του πολιτικού αμοραλισμού. Ξεκίνησε από την άκρα Αριστερά, διεξήλθε όλα τα πολιτικά δρώμενα, που υπάρχουν και κατέληξε να είναι στη Δεξιά με ένα κατεδαφιστικό λόγο απέναντι στα δρώμενα του Υπουργείου Παιδείας της προηγούμενης τετραετίας». Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Μάρκου, ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ αποπειράθηκε να εξαπατήσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας στο βιογραφικό του ότι υπήρξε συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ επί της ουσίας υπήρξε ένας απλός εκπαιδευόμενος σε αυτό.

Εν τω μεταξύ οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για το υδατικό πρόβλημα του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας και την αναγκαιότητα ταχείας ολοκλήρωσης του αρδευτικού έργου του φράγματος Πηνειού. «Η άρδευση του κάμπου, που μπορεί να γίνει μια περιοχή, πλουτοπαραγωγική για τον κόσμο και για τους αγρότες, πάσχει πραγματικά και θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των αρδευτικών έργων. Είναι αντί αναπτυξιακό και αντί οικολογικό ότι χιλιάδες γεωτρήσεις αυτή την στιγμή εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό. Πρέπει επιτέλους να πάμε ένα βήμα μπροστά».

Τέλος, για την προανακριτική του κ. Παπαγγελόπουλο και για την επιτροπή, που έχει συσταθεί για τη Novartis, η οποία συνεδρίασε χθες, χωρίς την παρουσία των κκ. Τζανακόπουλου και Πολάκη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας ανέφερε ότι «δεν θα προσπαθήσουμε να διαφύγουμε, οι εμπλεκόμενοι τουλάχιστον, αλλά ως οφείλουμε να εκτεθούν στη δημόσια κριτική και στη δικαιοσύνη, και να μη μπορούν να στρίψουν δια του αρραβώνος. Από την αρχή ήταν προφανές και αυτό είναι το λάθος της ΝΔ με τον κ. Παπαγγελόπουλο, θα κατέβαινε εις βάρος της με ποια έννοια, διότι θα δινόταν η ευκαιρία να ανοίξει η κουβέντα σε δημόσιο λόγο. Τώρα δίνεται δημόσια η δυνατότητα να ακουστούν πλέον τα δεδομένα, όταν το αντιλήφθη αυτό, προσπαθεί με απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι διατηρεί το δικαίωμά του να ορίζει την επιτροπή, για αυτό και τα δυο μέλη του δεν αλλάζουν, και δεν απεμπολή τη δυνατότητα, όχι μόνο ο κ. Φρουζής, αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι , να καθίσουν απέναντι από το σκαμνί της προανακριτικής επιτροπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL