Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ε. Αχτσιόγλου: ΝΔ - ΚΙΝΑΛ θέλουν άμεση παραγραφή για την δωροδοκία υπουργών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: ΝΔ - ΚΙΝΑΛ θέλουν άμεση παραγραφή για την δωροδοκία υπουργών (Video)

«Πρέπει να το φτάσουμε μέχρι το τέλος, είναι λαϊκό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για Novartis» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και χαρακτήρισε την Προανακριτική Επιτροπή ως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα.https://www.youtube.com/embed/n25u0ttzQKY

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, η τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ότι υπάρχει σκάνδαλο, καθώς καταγράφηκε υπερτιμολόγηση φαρμάκων. «Πολλές φορές ακούμε στελέχη της ΝΔ να λένε ότι υπήρξε υπερτιμολόγηση αλλά δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Είναι αντιφατικό. Υπήρχε υπερτιμολόγηση; Υπήρχε. Υπήρχε τεράστια ζημία του δημοσίου; Υπήρχε. Άρα έχουμε ζήτημα απιστίας.Το αν αυτό έχει παραγραφεί, είναι άλλο θέμα» επισήμανε.

Για αυτό το λόγο, συνέχισε η Ε. Αχτσιόγλου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για αναθεώρηση Συντάγματος, «για να τελειώσουμε με αυτήν την κατάπτυστη, σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών. Οι παραγραφές να ισχύουν όπως γίνεται και με κάθε πολίτη. Να μην υπάρχει σύντομη παραγραφή για την δωροδοκία των υπουργών. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ το έχουν πυροδοτήσει μέσα στην επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης, δεν το αφήνουν να συμβεί».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην Προανακριτική Επιτροπή υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία να αποκλείει μέλη της μειοψηφίας. Μεθαύριο όταν θα έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια θα ψηφίσει ο κ. Σαμαράς; Προφανώς. Θα τον αποκλείσουμε από το να ψηφίσει; Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στο μηνυτή να ψηφίζει αλλά να μην επιτρέπουμε στα μέλη της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στην επιτροπή;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι γιάφκα»

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε τραγική και επικίνδυνη πρακτική που μας γυρνά πάρα πολλά χρόνια πίσω την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παροξύνει μία ένταση. Όπως είπε, είναι αυτονόητο δικαίωμα των φοιτητών να κάνουν γενική συνέλευση.

«Το γεγονός ότι επιχειρείται η σύνδεση των ευρημάτων της αστυνομίας στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ με τη διαμαρτυρία των 200 φοιτητών, είναι πάρα πολύ εσφαλμένη προσέγγιση» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Έχει γίνει από την κυβέρνηση μία προσπάθεια όλα αυτά τα γεγονότα να συνδεθούν στην κοινή γνώμη και να υπάρχει μία σύγχυση, με τα αποτελέσματα της αντιτρομοκρατικής την Κυριακή, με το γεγονός ότι βρήκαν τα αντικείμενα στο πολυτεχνείο και με τους 200 φοιτητές. Προσπαθεί να δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι γιάφκα και άντρο τρομοκρατών. Αυτό είναι τρομερά προκλητικό».

Όπως είπε η Ε. Αχτσιόγλου επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό, τον οποίο απέδωσε στο τεράστιο πρόβλημα που είχε με τη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και με το τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό της με ακροδεξιές εξαλλοσύνες».

«Σύγχυση με τις επικουρικές συντάξεις»

Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα περί λαθών στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων επισήμανε ότι «ο νόμος 4387/2016 έχει εφαρμοστεί κανονικά. Δημιουργείται μία σύγχυση από την αναπαραγωγή ανακοίνωσης του ΕΝΔΙΣΥ η οποία κάνει λάθος. Είναι άλλο ζήτημα ο επανυπολογισμός που έγινε στις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι το 2015 και είναι άλλο ζήτημα ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που γίνεται από το 2015 και εντεύθεν. Έχουν μπερδέψει τις δύο αυτές περιπτώσεις. Έχουν κάνει ενοποίηση των δύο τρόπων υπολογισμού, οι οποίοι εκ του νόμου ήταν ξεκάθαροι και διαφορετικοί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις και αναπαράγονται από τα Μέσα».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL