Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ούτε λέξη ο Κ. Φρουζής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Κατηγόρησε την Ελ. Τουλουπάκη ότι του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας

Κανένα στοιχείο για παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή που εξετάζει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Novartis Κ. Φρουζής στη σύντομη κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς να δώσει στοιχεία για πολιτικούς.

Ο Κ. Φρουζής περιορίστηκε χθες σε απλή κατάθεση και αύριο το πρωί, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η Προκαταρκτική, θα του γίνουν και ερωτήσεις. Δεν έκανε καμία αναφορά στον Δ. Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Προκαταρκτική, ενώ όσα είπε εντάσσονται στην υπερασπιστική γραμμή του για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Novartis. «Δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Άτυπη συνάντηση

Αντίθετα ισχυρίστηκε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας δίνοντας στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την Ελ. Τουλουπάκη ύστερα από δικό της αίτημα για άτυπη συνάντηση. Κατά την αφήγηση του Κ. Φρουζή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην οδό Λουκάρεως παρουσία και άλλων εισαγγελέων - συνολικά έξι ατόμων. Η Ελ. Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν «συντριπτικά στοιχεία» εναντίον του και του πρότεινε να ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων δίνοντας στοιχεία. «Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε 'δεν εννοώ να μιλήσετε απλά'». Ο Κ. Φρουζής ερμήνευσε την αναφορά αυτή πως η εισαγγελέας του ζήτησε 'να μην καταθέσω όσα γνωρίζω, αλλά κάτι άλλο'».

Ο κατηγορούμενος Κ. Φρουζής εκτίμησε ότι δέχθηκε απειλές λέγοντας: «Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για πολιτικούς. Ήταν ένας μοχλός πίεσης». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλες πηγές η συζήτηση αφορούσε "δέκα πολιτικούς"...

Έρευνα το 2017

Ακόμη ο Κ. Φρουζής αναφέρθηκε σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2017. «Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει. Πήραν ακόμα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γιου μου» φέρεται να είπε και σημείωσε: «Έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν. Φεύγοντας μου είπαν 'δεν βρήκαμε τίποτα', ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης». Σύμφωνα με τον Κ. Φρουζή η συνέχεια ήταν το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φρουζής ανέφερε ότι τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων λειτουργούσαν ως προπομπός γεγονότων. «Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα τη δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι μπούλινγκ. Δεν ήμουν φαρμακάς» φέρεται να κατέθεσε σημειώνοντας ότι δεν έχει καταθέσει σε κανένα ανακριτικό η δικαστικό όργανο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις