Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Κουβάρι η κυβέρνηση μπροστά... στα ρατσιστικά μπάρμπεκιου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κουβάρι η κυβέρνηση μπροστά... στα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Άγνωστο παραμένει αν στη σημερινή "γαλάζια" Κ.Ο. ο Κ. Μητσοτάκης "τραβήξει το αυτί" των βουλευτών που σιγοντάρουν τα ακροδεξιά φαγοπότια. Πάντως μέχρι τώρα σιωπά

Τα δηλητηριώδη "απόνερα" των ξενοφοβικών δηλώσεων "γαλάζιων" βουλευτών επιχειρούν, άρον - άρον, να μαζέψουν κυβερνητικά στελέχη ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος του Μαξίμου για 4.000 μετακινήσεις ατόμων "με προσφυγικό προφίλ" στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος ευθυγραμμίστηκε με την δήλωση-άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη προς τους Κώστα Κυρανάκη και Θάνο Πλεύρη, που είχαν σπεύσει να υποστηρίξουν τις ακροδεξιές φιέστες που προγραμματίζει ομάδα τραμπούκων έξω από προσφυγικές δομές. Σαφείς αποστάσεις από τους βουλευτές της Ν.Δ. έλαβε και ο Ιάσων Φωτήλας. "Αδιανόητο και απεχθές" αλλά όχι "παράνομο" το μπάρμπεκιου στα Διαβατά, επεσήμανε, σε ρόλο... ισοροπιστή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδειασμα Γ. Κουμουτσάκου μέσω... Ντόρας

"Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη" υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουμουτσάκος είχε αναπαραγάγει στο Twitter (retweet) τις δηλώσεις αποδοκιμασίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών που αφορούσαν "κάποιους δικούς μας νέους βουλευτές που δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν". "Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπίρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική" συμπλήρωσε, σε δηκτικό τόνο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα.

Αποδοκιμασία "μπουρδομάχων" από Ι. Φωτήλα

"Η άποψή μου είναι ότι κακώς στάθηκε ο κ. Κυρανάκης και οποιοδήποτε άλλος στη νομική υπόσταση του θέματος" επεσήμανε, χωρίς περιστροφές για τις ξενοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., ο Ιάσων Φωτήλας. "Η ουσία του θέματος είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ηθική και την αισθητική μου. Αυτές οι συμπεριφορές των μπουρδομάχων κινούνται στα όρια του χυδαίου και του φαιδρού, όμως μπορούν να γίνουν επικίνδυνες" διαμήνυσε (Alpha 98,9) ο βουλευτής της Ν.Δ.

Ακροβασίες Άδ. Γεωργιάδη με Ο.Κ. Μαξίμου

"Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι θεωρώ αδιανόητο, αγενές, γραφικό, απεχθές, να πηγαίνει κάποιος και να ψήνει χοιρινά σε έναν καταυλισμό μουσουλμάνων" ήταν η δήλωση - σήμα του Άδωνι Γεωργιάδη, κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου, προς την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. ώστε να βάλει φρένο στο ρεσιτάλ ξενοφοβίας!

"Δεν θα πήγαινα ποτέ (σ.σ.: στα ρατσιστικά μπάρμπεκιου) Το θεωρώ 'δεύτερο', χάλια. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπινο. Όπως αν καλέσεις σπίτι σου έναν μουσουλμάνο και δεν θα του σερβίρεις χοιρινό, έτσι, από σεβασμό στη συμπεριφορά σου και στην ευγένεια που σου έμαθαν οι γονείς σου, δεν θα πας δίπλα σε καταυλισμό" επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, στο φόντο του ετεροχρονισμένου συναγερμού που εκπέμπει η κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος αποσυμφόρησης των νησιών!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε ωστόσο να κλείσει το μάτι προς τους Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη επισημαίνοντας σε λαϊκίστικους τόνους: "Είναι αυτό ποινικά κολάσιμο; Όχι. Είναι υποκρισία της Αριστεράς κι αυτό; Ναι. Απόδειξη; Όταν κάθε Μεγάλη Παρασκευή βγαίνουν κάτι ομάδες κρεατοφαγίας, έξω από τις εκκλησίες, και ψήνουν κρέατα, έχετε ακούσει έναν Συριζαίο να πει ότι αυτοί που ψήνουν πρέπει να συλληφθούν;".

"Για τις ροές ευθύνεται η Τουρκία"

"Οι ροές συνεχίζονται, όμως αυτό δεν εξαρτάται από την πατρίδα μας, αλλά από την Τουρκία" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ακυρώνοντας, μεταχρονολογημένα, την λαϊκίστικη αντιπολιτευτική θέση της Ν.Δ. για "την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ανοίγει τα σύνορα".

Στο τρίπτυχο της "αποσυμφόρησης των νησιών, της φύλαξης των συνόρων και των επιστροφών μεταναστών" στηρίζεται η λύση του μεταναστευτικού - προσφυγικού, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, που συμπλήρωσε γενικόλογα ότι "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει την πολιτική της".

"Δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το push back, (σ.σ.: η βίαιη απώθηση των βαρκών πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα) τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημειώνοντας σχετικά με το ρόλο του Λιμενικού, ότι "προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας λειτουργώντας αποτρεπτικά". "Υπάρχουν και λειτουργούν και τα μέσα της Frontex, όμως χρειάζεται να λειτουργήσουν οι εταίροι μας και κυρίως η Τουρκία για το προσφυγικό και να μη χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο παράγοντα για τις πολιτικές της επιδιώξεις" συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Με επίκεντρο το προσφυγικό συνεδριάζει η Κ.Ο. της Ν.Δ.

Τα μέλη της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο προσφυγικό ζήτημα θα ενημερώσουν, στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση σε ξενοδοχείο (!) στο Καβούρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υφυπουργός Άμυνας και συντονιστής του Μεταναστευτικού Αλκιβιάδης Στεφανής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε δηλώσει πως "το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό, έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης", προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε "σε μία ακόμη κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού".

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό στόχο του Μαξίμου αποτελεί "η εκτόνωση των αντιδράσεων και των ανησυχιών των βουλευτών της επαρχίας λόγω του προγράμματος μετεγκατάστασης, μέσω της ανάλυσης του εμπεριστατωμένου κυβερνητικού σχεδίου που βασίζεται σε τέσσερις άξονες: Φύλαξη συνόρων, νέες διαδικασίες ασύλου, μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα και δημιουργία κλειστών φυλασσόμενων κέντρων".

Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν ο πρωθυπουργός θα... τραβήξει το αυτί των "γαλάζιων" βουλευτών που σιγοντάρουν τα ακροδεξιά φαγοπότια έξω από τις δομές προσφύγων, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μέχρι χθες- παρακολουθούσε σιωπηλός την πλειοδοσία ακροδεξιού λαϊκισμού στελεχών της Ν.Δ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL