Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Προβληματισμός για τη στάση των καναλιών απέναντι στο ντοκιμαντέρ για Novartis (Video)

«Στην αντιπροσωπεία των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική θα βρίσκονται από την αρχή μέχρι το τέλος τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Τζανακόπουλος»

Απορία και προβληματισμό για την αγνόηση του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης που αφορά στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, πλην ενός, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα ο τέως πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha τόνισε ότι οι Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος θα βρίσκονται από την αρχή μέχρι το τέλος στην αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική, καταγγέλλοντας «την τάση που υπάρχει στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝΑΛ μέσω διαδικαστικών θεμάτων να μην υπάρξει εξέταση του κ. Φρουζή».

Τέλος ο τέως πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την Ν.Δ. να ψηφίσει στην επερχόμενη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης  την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 που αφορά στην ευθύνη υπουργώνέτσι ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματακαι να μην “θαφτούν” οι ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Νίκου Βούτση:

• Ερωτώ δημοσίως και εκφράζω την απορία μου γιατί τα ιδιωτικά κανάλια, πλην μόνο ενός, δεν έδειξαν το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartisπου είναι προϊόν πολύμηνης και σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας. Το ελβετικό ντοκιμαντέρ μπορεί να προβληματίσει πάρα πολύ. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ έχει μιλήσει και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος λέει ευθέως ότι η Novartis πράγματι δίνει χρήματα στους πολιτικούς. Μάλιστα έχουν εγκληθεί  δημόσια γι’ αυτό τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του. Το ότι κανένα κανάλι και η Δημόσια Τηλεόραση που κατεξοχήν θα έπρεπε να το δείξει, δεν έχει μπει στον κόπο να το προβάλει είναι πάρα πολύ προβληματικό.

• Ούτε κατά διάνοια η πλειοψηφία δεν έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει βουλευτές από την Προανακριτική. Πρόκειται για μία άκρως αντικοινοβουλευτική ενέργεια και έναν πολύ ολισθηρό δρόμο. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπροσωπεία των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική θα βρίσκονται από την αρχή μέχρι το τέλος τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Τζανακόπουλος. Εννοώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιοι αντικαταστάτες. Δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ μέσω διαδικαστικών θεμάτων να μην υπάρξει εξέταση του κ. Φρουζή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργήσει σε αυτήν την προσπάθεια.

• Το πρόβλημα εστιάζεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο από τους εμπνευστές του ώστε η πολιτική τάξη να έχει μία ισχυρή ασυλία και να υπονομεύεται το έργο των δικαστών. Θα πρέπει και οφείλει η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 που αφορά στην ευθύνη υπουργών στην επικείμενη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Διαφορετικά θα δείξει την πρόθεση και θέλησή της να “θαφτούν” οι ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Πρόκειται για τη διάταξη η οποία συνταγματικά ισχυροποιεί την άποψη ότι η δωροδοκία, δωροληψία γίνονται επ’ αφορμή του ότι κάποιος είναι υπουργός έτσι ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις