Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
$log.error("Problematic article :: $wc.getArticleId()")

Αλ. Χαρίτσης: Κυνική αποδοχή της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό (Ηχητικό)

“Η κυβέρνηση επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην υπόθεση Novartis”

“Κυνική αποδοχή της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό” χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Real 97,8 FM υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα σχέδιο “που δεν θα δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις, θα απομονώνει τις ακραίες φωνές και θα βασίζεται στην αποτελεσματικότητα και την ανθρωπιά”.

“Το 2015 κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλαπλάσιες ροές των σημερινών. Έφταναν στην Ελλάδα 850 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ σήμερα ο αριθμός είναι στις 55 χιλιάδες”, υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας: “Εκ μέρους όλης της Ευρώπης, διαχειριστήκαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με αποτελεσματικότητα και ανθρωπιά”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση όπου “το μόνο που παρατηρούμε είναι σπασμωδικές ενέργειες και επικοινωνιακή διαχείριση του προσφυγικού”. “Δυστυχώς, απέναντι στις ακραίες αντιδράσεις που αναπτύσσονται, στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ επικροτούν τη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρθρώσει κουβέντα για να καταδικάσει  τα ακραία, ρατσιστικά στοιχεία”, συμπλήρωσε, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της “ώστε να μην αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί ξανά στη χώρα μας”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι “η κυβέρνηση δεν φρόντισε να διεθνοποιήσει το ζήτημα των αυξημένων ροών”, και άσκησε κριτική στον νόμο για το άσυλο που “τυγχάνει  ευρύτατης διεθνούς κριτικής και αποδοκιμασίας”. “Ακόμη και η αρμόδια Επίτροπος το καταδίκασε”, τόνισε.

“Η κυβέρνηση επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην υπόθεση Novartis”

Αναφερόμενος στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την “προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει στη συγκάλυψή του”, και επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής για τη στάση του. “Η  ΝΔ πρέπει να πάψει να επιδιώκει τη φίμωση των μελών της προανακριτικής. Η εξέταση των μαρτύρων οφείλει να διενεργηθεί, τηρουμένης της κοινοβουλευτικής τάξης και της νομιμότητας, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τί έχει συμβεί. Έτσι θα αφήσουμε πίσω μας την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, που βιώνουμε τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης”, είπε.

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην σημερινή επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Αναθεωρητικής Επιτροπής, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με την οποία τον καλεί “να προχωρήσει η διαδικασία με την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών, για να αποσαφηνιστεί αυτό που ήδη προκύπτει ερμηνευτικά, ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει διαδικασία παραγραφής ”.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε: “Μετά λύπης και οργής τον είδαμε να ταυτίζει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρης της ΧΑ. Ντροπή και μόνο ντροπή”.. “Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ζοριστεί πολύ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη Novartis και το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης” τόνισε, και υπενθύμισε ότι “απαγορεύτηκε στον κ. Τσοβόλα, δικηγόρο του Δημ. Παπαγγελόπουλου, να προβεί σε δηλώσεις χθες, έξω από τη βουλή”. “Εμείς λέμε όλα στο φως”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις