Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Θέλουν να μην εξεταστεί ο Φρουζής και να παραγραφεί το σκάνδαλο Novartis (Video)

«Θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση εκεί ώστε να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής, για να μην αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η συζήτηση για την ανάδειξη του πραγματικού σκανδάλου»

Επιχειρούν να δημιουργήσουν τους όρους για την παραγραφή όλων των αδικημάτων που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσει τη ΝΔ να βρίσκει προσχήματα ώστε να μην εξεταστεί ο Κ. Φρουζής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Open Beyond, χαρακτήρισε την απόφαση εξαίρεσης του ίδιου και του Π. Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή ανυπόστατη, τονίζοντας ότι πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά γίνεται κάτι τέτοιο.

«Έχουμε συνταγματικό και δημοκρατικό καθήκον να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα δικαιώματα των μειοψηφιών γενικά στη συνθήκη του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.  Δεν απεμπολούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να παρευρισκόμαστε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε σε μία κατάσταση όπου με βάση νομικά ή πολιτικά προσχήματα, ή και απροσχημάτιστα, δε θα εξεταστεί ως μάρτυρας ο κύριος Φρουζής» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι Πολιτική μεθόδευση της ΝΔ με τη μη ψήφιση της ερμηνευτικής απόφασης

Όπως είπε, η ΝΔ προσπαθεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία. «Πρώτη μέριμνά μας είναι να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας να εκπροσωπείται στις επιτροπές όπως η ίδια θέλει και δεύτερη, να μην επιτρέψουμε τα προσχήματα για να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής».

Απαντώντας στο κυβερνών κόμμα που αναφέρει ότι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάζεται ο Κ. Φρουζής, έκανε λόγο για πολιτική σύγχυση της κυβέρνησης. «Θέλουν να μας πουν ότι δήθεν η πολιτική δύναμη που ανέδειξε το τεράστιο σκάνδαλο της υπερκοστολόγησης φαρμάκου, θέλει να προστατεύσει τον Φρουζή. Μέσα στα προσχήματα που επιδιώκουν να βρουν, βρίσκονται σε απόλυτη πολιτική και νομική σύγχυση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η επιλογή της εξαίρεσή μας σχετίζεται με δύο βασικούς στόχους που έχει η ΝΔ, επειδή ξέρει ότι η προκαταρκτική επιτροπή θα οδηγηθεί τελικά σε φιάσκο καθώς  δεν έχουν στοιχεία. Πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουν ένταση γύρω από δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Δεύτερος στόχος είναι να οδηγήσουν την κατάσταση εκεί ώστε να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής, για να μην αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η συζήτηση για την ανάδειξη του πραγματικού σκανδάλου, της Novartis».

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ λειτούργησε ως λαγός της ΝΔ και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να είναι συνεπές με τις θέσεις που έχει, υπερψηφίζοντας το αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση μελών της προανακριτικής.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις