Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Δραγασάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστούν επιστροφή στο 2ο Μνημόνιο

"Ο Μητσοτάκης μιλά εσχάτως για τα "10 χρόνια κρίσης που αφήνουμε πίσω μας". Γιατί δεν μας λέει άραγε ποιος μας έβαλε στην κρίση, δηλαδή ο παλιός δικομματισμός που χρεοκόπησε τη χώρα & στον οποίο ανήκει το κόμμα του, & ποιος μας έβγαλε από τα Μνημόνια, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ"

"Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά συνιστούν επιστροφή στις πολιτικές του 2ου Μνημονίου. Στη συνταγή "μειώνω το κόστος εργασίας για να αυξήσω την ανταγωνιστικότητα" που φτώχυνε την κοινωνία & απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία" τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του  Ηχώ FM 99,8 και ΛΑΤΩ FM 103.3.

Παράλληλα εξήγησε ότι "ο κ. Μητσοτάκης μιλά εσχάτως για τα "10 χρόνια κρίσης που αφήνουμε πίσω μας". Γιατί δεν μας λέει άραγε ποιος μας έβαλε στην κρίση, δηλαδή ο παλιός δικομματισμός που χρεοκόπησε τη χώρα & στον οποίο ανήκει το κόμμα του, & ποιος μας έβγαλε από τα Μνημόνια, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ".

"Η Ελλάδα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε μια προοδευτική εξωτερική πολιτική, μέρος της οποίας ήταν & η Συμφωνία των Πρεσπών, από μέρος προβλημάτων έγινε καταλύτης επίλυσης προβλημάτων & παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς" σχολίασε χαρακτηριστικά.

"Η ελληνική συντηρητική παράταξη διαμορφώνεται σήμερα σε ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων & ακραίων δεξιών αντιλήψεων. Όμως αυτή είναι & μια διεθνής τάση, τη βλέπουμε στην Ευρώπη & διεθνώς. Η συμπλήρωση του νεοφιλελευθερισμού που γεννά κοινωνικές αποτυχίες με τον αυταρχισμό" πρόσθεσε.

Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργίας τμημάτων ΑΕΙ, "η κυβέρνηση, με την αναστολή ίδρυσης νέων Τμημάτων ΑΕΙ, συνεχίζει τις επιζήμιες πολιτικές της για τη δημόσια εκπαίδευση, πολιτικές που χουν να κάνουν & με τη μείωση της χρηματοδότησης & την ανατροπή αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό"

"Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την ίδρυση Σχολών ΑΕΙ & στο Νομό Λασιθίου είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Πέρα από κομματικές τοποθετήσεις χρειάζεται ενιαία στάση απέναντι σε αυτήν την επιλογή, καθώς αφορά το μέλλον του Νομού.

Ο Νομός Λασιθίου βρισκόταν διαχρονικά εκτός ακαδημαϊκού σχεδιασμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εστία περιφερειακής ανισότητας προσπάθησε, με σχέδιο, να αντιστρέψει. H επιχειρηματολογία της Υπουργού Παιδείας περί "συντεχνιακών & ψηφοθηρικών ρυθμίσεων" είναι προσβλητική".

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε μια οικονομία στηριγμένη στη γνώση. Τα νέα ΑΕΙ στην περιφέρεια, θα ήταν & εστίες γνώσης συνδεδεμένης με την αναπτυξιακή πορεία των τοπικών περιοχών. Η κυβέρνηση ΝΔ & υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση & γυρνά στο οικονομικό μοντέλο του χθες".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις