Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Μ.Κάτσης: Στη ΝΔ θέλουν συσκότιση ώστε να μη βγει η πραγματική διάσταση του σκανδάλου της Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Κάτσης: Στη ΝΔ θέλουν συσκότιση ώστε να μη βγει η πραγματική διάσταση του σκανδάλου της Novartis (Video)

«Τα σχέδια που καταγγέλλουν οι μάρτυρες στο ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Novartis και οι πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, πήραν σάρκα και οστά», σημείωσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ, στόχος της Novartis ήταν «να πάρουν υψηλή τιμή τα φάρμακά της και ταυτόχρονα ο εκμαυλισμός των γιατρών».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, μία ημέρα μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, από το ίδιο κανάλι, για τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα, τόνισε ότι μόνο στη χώρα μας δεν «ανοίγει μύτη όταν το μεγάλο κεφάλι της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα (Φρουζής) λέει ότι μαθαίναμε από πριν τι γινόταν στο υπουργείο και πιέζαμε καταστάσεις προκειμένου να ωφεληθεί η εταιρία».

https://www.youtube.com/embed/bjD42p4uSEw

«Μιλάμε για σκευωρία επειδή η ΝΔ και ένα κομμάτι του ΚΙΝΑΛΛ έχουν αποφασίσει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί το σκάνδαλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αποφεύγει το ντοκιμαντέρ όπως ο διάολος το λιβάνι».

Παράλληλα τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι στο εν λόγω ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Υγείας, Ά.Γεωργιάδης, δεν διαψεύδει τις δηλώσεις μαρτύρων για τον Μανιαδάκη -ο οποίος ήταν σύμβουλος του υπουργείου Υγείας και είχε σχέση και με τη Novartis- ότι επί της ουσίας η Novartis διαπραγματευόταν με την τρόικα, «παρά λέει ότι αν συνέβαινε αυτό τότε η Τρόικα είναι διεφθαρμένη, κρυβόμμενος πίσω από αυτή».

«Είναι αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, καθώς είτε δεν γνώριζαν, άρα είναι άχρηστοι, είτε γνώριζαν και συγκάλυπταν», σημείωσε ο κ. Κάτσης για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επιπλέον αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης της κας Τουλουπάκη από το Συμβούλιο Εφετών, ο τομεάρχης Ψηφιακής η Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ΝΔ θα έπρεπε πρώτα να περιμένει τη εν λόγω απόφαση και μετά να αποφασίσει ή όχι αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην προανακριτική Επιτροπή σημείωσε ότι στην κυβέρνηση «θέλουν να βγάλουν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης και Τζανακόπουλος) με διεισδυτική εξέταση απέναντι στους μάρτυρες για να μη φανεί το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis»

«Τον κ. Φρουζή ποιος τον κάλεσε στην προανακριτική; Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε και όχι η ΝΔ, η οποία κάλεσε ως μάρτυρες τους κκ Πολάκη και Τζανακόπολο», πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι «στην ΝΔ θέλουν συσκότιση, θόρυβο και φασαρία ώστε να μην βγει η πραγματική διάσταση του εγκλήματος, να τρομοκρατηθούν οι εισαγγελείς και να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «παροιμιώδη κομματικοποίησή της», με αφορμή και τον ορισμό του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ Ζούλα ως επικεφαλής της ΕΡΤ , τονίζοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ μας γύρισε σε παλαιότερες εποχές που η ΕΡΤ ήταν παρίας σε σχέση με τα άλλα ιδιωτικά κανάλια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον άνοιξε την ΕΡΤ, δίνοντας ποιότητα στο περιεχόμενο, ενώ άλλοι την έκλεισαν». πρόσθεσε ο ίδιος. 

Όσον αφορά στα ιδιωτικά κανάλια, ο Μ.Κάτσης υπογράμμισε ότι «περιμένουν να λάβουν δωράκια από τη νέα κυβέρνηση, είτε αυτά είναι να μπουν στον αναπτυξιακό νόμο, είτε να κρυφτεί η ιδιοκτησία τους και να μην κάνουν πόθεν έσχες. Αφού έχουν λαμβάνειν θα παίζουν μια πιο φιλοκυβερνητική ατζέντα».

Τέλος σε σχέση με την απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, τόνισε ότι «εξοργίζει τις τοπικές κοινωνίες, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και όσους επιθυμούν την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου».

«Είναι ξεκάθαρο τι θέλει η ΝΔ για τη δημόσια εκπαίδευση. Η κα Κεραμέως καταργεί χωρίς διαβούλευση και χωρίς να λάβει τη γνώμη κανενός», δήλωσε ο Μάριος Κάτσης και πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση επικίνδυνη ότι στοχεύουν «τα παιδιά που κόβονται από το πανεπιστήμιο να σταλούν ως πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια του εξωτερικού, που με τον νέο αναπτυξιακό νόμο θα γίνουν ισάξια με τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL