Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Τασούλας λειτουργεί ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι της Βουλής

Όσον αφορά στην αντικατάσταση του Π.Πολάκη και του Δ.Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής, «αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη», ευθυγραμμίζεται με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη δεύτερη επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον Αλ.Τσίπρα από τον οποίο ζητεί την αντικατάσταση του Π.Πολάκη και του Δ.Τζανακόπουλου.

Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι ο κ. Τασούλας, «αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

«Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε «παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο