Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η κυβέρνηση παίζει... τζόκερ με fake νόμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση παίζει... τζόκερ με fake νόμους

Καταφύγιο στα fake news και στην... ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο μίας απεγνωσμένης προσπάθειας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά ανηλίκων σε δύο κινηματογράφους!

“Ο νόμος (σ.σ. 3905/2010 του υπουργείου Πολιτισμού) φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση και το αν πρέπει να επανεξεταστεί είναι ζήτημα της Βουλής” ισχυρίστηκε ο Στέλιος Πέτσας ενώ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έχει δηλώσει ότι “με βάση τον νόμο Γερουλάνου του 2010 για τον κινηματογράφο, στα καθήκοντά των μελών της γνωμοδοτικής επιτροπής για την καταλληλότητα των ταινιών περιλαμβάνεται ο έλεγχος αιθουσαρχών, αλλά όχι η κλήση δυνάμεων καταστολής”! “Συνειδητά ακροδεξιοί, θρασύδειλοι ψεύτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη” απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κάλυψη σε Χρυσοχοΐδη

Παρ' όλα αυτά ο Στ. Πέτσας επιχείρησε να σηκώσει ομπρέλα προστασίας στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ισχυριζόμενος ότι “όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους”. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έβγαλε από τη... ναφθαλίνη “μεταξικό” νόμο του 1937 για να επιβάλει τον “νόμο και την τάξη” στον... "Τζόκερ", όπως επιβεβαίωσε και η αστυνομία! Παράλληλα, ένα μέρος του Τύπου -που απευθύνεται στο σκληρό δεξιό αναγνωστικό κοινό-εξαπέλυσε επίθεση στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για παράβαση του νόμου επειδή δήλωσε πως θα παρακολουθήσει τον “Τζόκερ” με τον δεκαπεντάχρονο γιο του!

Ο κ. Πέτσας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν ορθώς ζητήθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού η επέμβαση της αστυνομίας, ενώ δεν έκανε νύξη και στην κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την υπουργό Πολιτισμού. Αντιθέτως επιχείρησε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από το κυβερνητικό αλαλούμ με όχημα τη φράση - πυροτέχνημα “έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά 'δεν της έκατσε το τζόκερ'".

Ο Μπογδάνος στήνει προβοκάτσια

Επιπλέον ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος επανήλθε στη προσφιλή συνήθεια του “καρφώματος” καθώς ισχυρίστηκε (ΣΚΑϊ) ότι “δύο Συριζαίες κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτές που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Πολιτισμού” δίνοντας και ονόματα στη δημοσιότητα! Συν τοις άλλοις η Ντόρα Μπακογιάννη εγκάλεσε τον τέως πρωθυπουργό ότι “αντί να απολογηθεί από την Κρήτη για τον ΒΟΑΚ, κατηγορεί την κυβέρνηση περίπου ως σκοταδιστική”!

ΣΥΡΙΖΑ: "Ας βρουν μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση 'Τζόκερ'"

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα κάνει χειρότερα, ας βρουν μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση 'Τζόκερ' απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι “η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά και την προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, ψεύδεται ασύστολα". Δίνει δε έμφαση στο γεγονός ότι “ακόμα και η κ. Μενδώνη διαψεύδει με δηλώσεις της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον νόμο του 2010, στον οποίον δήθεν βασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση, αφού ο νόμος δεν προβλέπει εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. και οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Πολιτισμού” συμπεραίνοντας ότι “άλλα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, άλλα η κ. Μενδώνη και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου. Και όλοι μαζί ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν τον 'Τζόκερ'».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σε δηκτικό τόνο ότι “επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο” και καλεί την κυβέρνηση “τουλάχιστον να ζητήσει μία συγγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες”.

Γ. Ραγκούσης: "Ψεύδονται και διαψεύδονται"

“Ενεργοποίησαν το Προεδρικό Διάταγμα Μητσοτάκη του 1991 σε συνδυασμό με τον μεταξικό νόμο, απολύτως συνειδητά και στο πλαίσιο του ακραία δεξιού δόγματος της αστυνομικοποίησης της πολιτικής τους” αποσαφήνισε σε συνεντεύξεις (Στο Κόκκινο, Alpha 989) και με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγορώντας τον Στ. Πέτσα ότι “ψεύδεται και διαψεύδεται”.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει με νόημα ότι “είναι διατάξεις που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια” και ότι “αυτήν την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν με τις ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν νόμου Ραγκούση του 2010”. Δίνει δε έμφαση και στο γεγονός ότι “η κ. Μενδώνη όχι μόνο μίλησε για 'νόμο Γερουλάνου', αλλά, κυρίως, με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως δεν προβλέπονται από το συγκεκριμένο νόμο του 2010 όσα διαδραματίστηκαν από την αστυνομία στις κινηματογραφικές αίθουσες”.

Σε αυτό το φόντο, ο Γ. Ραγκούσης τονίζει ότι “επειδή, όμως, είναι θρασύδειλοι, μόλις αντιλήφθηκαν την κοινωνική αντίδραση κατέφυγαν στις γνωστές τους μεθόδους. Τις γκεμπελικές μεθόδους αποπροσανατολισμού, μέσω διασποράς fake news από τα γνωστά εκτελεστικά τους όργανα στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση”.

Διαψεύδει Μπογδάνο - Μπακογιάννη η Βλαζάκη

Η τέως γραμματέας του ΥΠΠΟΑ  Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη ζητάει να ανακαλέσουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για "τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους" ότι κάλεσε η ίδια την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει έλεγχο στους κινηματογράφους το περασμένο σαββατοκύριακο! "Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της γενικής γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί" ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL