Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Novartis: "Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για την παραδοχή Γεωργιάδη"

Κάλεσμα Τσίπρα για τη "σκευωρία της σκευωρίας"

Να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis "μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα" κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας από την Κρήτη. Υπενθυμίζει ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Ανάπτυξης μίλησε σε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης λέγοντας ότι "πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές". Εκτίμησε δε ότι ο πρωθυπουργός δεν παραπέμπει τον ίδιο σε Προανακριτική Επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό από τη μία τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε.

Συνομιλώντας με πολίτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για "σκευωρία της σκευωρίας". "Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας, ήταν λέει σκευωρία αυτών που κυβερνούσαν. Και τι κάναμε; Προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε και να το δώσουμε στη Δικαιοσύνη, να παρέμβει" σημείωσε. "Και μέχρι προχθές στήνανε εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια και μας κάνουν και τη χάρη -λένε- που δεν περιλαμβάνουν και εμένα. Γιατί άραγε δεν με περιλαμβάνουν εμένα; Δεν με περιλαμβάνουν από τον φόβο τους -γιατί είναι και δειλοί- μην τυχόν και γίνουν περίγελος στη διεθνή κοινότητα που βλέπει και παρακολουθεί και γνωρίζει ποιοι έκαναν το σκάνδαλο και ποιοι το ανέδειξαν και ζητάνε τώρα και τα ρέστα" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις