Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Η Ν.Δ. ξαναστέλνει το "Ντυνάν" στα νύχια των ιδιωτών!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. ξαναστέλνει το "Ντυνάν" στα νύχια των ιδιωτών!

Βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα γίνεται ξανά από τη Ν.Δ. το νοσοκομείο "Ντυνάν". «Να προσέξουν πολύ καλά σε ποια τιμή θα το πουλήσουν, όταν το πουλήσουν, γιατί τίποτα δεν θα ξεχαστεί και δεν θα μείνει αναπάντητο. Πείτε εσείς πως στέλνω ό,τι μήνυμα νομίζετε» προειδοποίησε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Όπως συνηθίζει, ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν μάσησε τα λόγια του και επεσήμανε ότι «υπάρχει στο 'Ντυνάν' ένας πυρήνας ανθρώπων και μέσα στο 'Ντυνάν', οι οποίοι είναι σε διευθυντικές θέσεις και οι οποίοι ζουν απ’ αυτό στις διευθυντικές θέσεις, οι οποίοι έδωσαν νυν υπέρ πάντων αγώνα για να μην πουληθεί, να μην έρθει το 'Ντυνάν' στον δημόσιο τομέα».

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσε το σύνθημα στα ιδιωτικά συμφέροντα ότι ουσιαστικά σταματά η εξαγορά του "Ντυνάν” από το “Ωνάσειο”. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακατευτεί σε μια διαδικασία που αφορά ιδιωτικούς διαγωνισμούς. Αποσκοπούμε στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας, ενός συστήματος που συνυπάρχει τόσο ο κρατικός τομέας όσο και ο ιδιωτικός» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης της Ν.Δ., με σκανδαλώδεις διαδικασίες, είχε πουληθεί το νοσοκομείο, που ήταν κοινωφελές ίδρυμα, στην Τράπεζα Πειραιώς (και συγκεκριμένα στην θυγατρική της τράπεζας «ΗΜΙΘΕΑ», μία εταιρεία με κέρδος κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο...). Στη συνέχεια η Πειραιώς θέλησε να πουλήσει το νοσοκομείο και η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε σε συνεννόηση με το “Ωνάσειο” προκειμένου να αγοράσει το “Ντυνάν” για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του. Μάλιστα υπεγράφη και συμφωνία, οπότε στις 6 Μαΐου 2019 ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο δίνει 100 εκατομμύρια σε βάθος δεκαπενταετίας και 10 εκατομμύρια το Ίδρυμα Ωνάση. Όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. σταματά τη διαπραγμάτευση λίγο πριν ολοκληρωθεί.

Δεν έβρισκαν τη συμφωνία!

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στην κυβέρνηση ήταν ότι ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης εμμέσως επεχείρησε να αμφισβητήσει ότι υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την Τράπεζα Πειραιώς και το «Ωνάσειο». «Θα παρακαλούσαμε να μας δώσετε αυτήν τη συμφωνία που υπογράψατε. Δεν βρήκαμε τίποτα στο υπουργείο» είπε. Αμέσως ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε: «Τι ζητάτε, κύριε υφυπουργέ; Δεν τη βρήκατε στο υπουργείο Υγείας;». «Δεν την έχουμε βρει πουθενά στο υπουργείο Υγείας. Εάν μπορείτε, να μας τη δώσετε» απάντησε ο Β. Κοντοζαμάνης.

Η αντίδραση του Π. Πολάκη ήταν ακαριαία. «Αυτή είναι η συμφωνία συνεργασίας. Σας τη δίνω, για να τη βγάλετε μία φωτοτυπία» είπε και την κατέθεσε στα πρακτικά. «Δεν είπα εγώ ότι δεν υπάρχει η συμφωνία. Δεν βρήκαμε τίποτα στο υπουργείο» αναγκάστηκε να ανασκευάσει ο υφυπουργός Υγείας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL