Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ο Άδ. Γεωργιάδης απειλεί ξανά τους μάρτυρες της Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Άδ. Γεωργιάδης απειλεί ξανά τους μάρτυρες της Novartis

Με απειλές για δικαστικές διώξεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis απάντησε ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης με συνεντεύξεις των προστατευόμενων μαρτύρων. «Μετά το FBI ο ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε και τη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας στη 'σκευωρία' Novartis;» αναρωτήθηκε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τις δικαστικές αρμοδιότητες της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ζητήσει να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς άδεια της εισαγγελίας επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Ν.Δ. να μπουν προσκόμματα στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

«Δεν ξέρουμε εάν μετά το FBI ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει χάσει 'πάσα ιδέα' και για την ελβετική δημόσια τηλεόραση ή εάν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εμπλέξει και αυτούς στη δήθεν σκευωρία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «επιβεβαιώνει το φιάσκο της Ν.Δ.» υπογραμμίζοντας ότι, ενώ «η μισή υφήλιος» ασχολείται με το σκάνδαλο Novartis, «η Ν.Δ. συνεχίζει να μιλά για σκευωρία και να στήνει προανακριτικές παρωδίες».

Novartis και "μέλος της κυβέρνησης"

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε μία σειρά από στοιχεία που αναδείχθηκαν από το ντοκιμαντέρ, όπως η καταγεγραμμένη σε βίντεο δήλωση του Κώστα Φρουζή ότι «είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο Υγείας. Τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις μάς πληροφορούν πριν τις πάρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους επηρεάσουμε εκ των προτέρων». Αλλά και τη δήλωση του Arnout Ploos Van Amstel ότι «η Novartis είναι ο καλύτερος συνεργάτης αν είσαι ένας ασθενής, ένας γιατρός ή ένα μέλος της κυβέρνησης».

Άδ. Γεωργιάδης: "Καθάρματα" οι μάρτυρες!

«Αυτά τα δύο καθάρματα πλανώνται πλάνην οικτράν εάν νομίζουν ότι πρόκειται να τη γλιτώσουν και εγώ δεν θα τους πάω στα δικαστήρια, αφού έβαλαν τη χώρα σε τέτοια περιπέτεια κι αποδείχθηκε ότι είπαν τέτοια ψέματα, όπως είπαν για τους επτά» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει ακούσει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Επιπλέον υποστήριξε ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και «δεν ζητάει άδεια από κανέναν και για τίποτα» προκειμένου να ζητήσει την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Δ. Τζανακόπουλος: Παγκόσμιο σκάνδαλο

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παγκόσμιο σκάνδαλο» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας αναφορά στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής μίλησε για «ψευδο-σκάνδαλο της σκευωρίας», το οποίο «χρησιμοποιήθηκε από τη μεριά της Ν.Δ. ως υπερασπιστική γραμμή σε μια υπόθεση η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη ιστορία του ελληνικού κράτους» εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο σε επιχείρηση συγκάλυψης».

Ο Δ. Τζανακόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει την κατάθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι εισαγγελείς του άσκησαν πιέσεις για να μπλέξει στην υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα, καθώς κι ότι όσα έχουν καταθέσει οι υπόλοιποι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «ανακριβή» κι «αναξιόπιστα». «Ασκεί τα δικαιώματα του κατηγορούμενου και μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει να ισχυρίζεται. Οι άλλες δύο όμως καταθέσεις έχουν μια διαφορετική αξία και αναδεικνύουν πολιτικές και άλλες αντιφάσεις» υπογράμμισε.

«Η προηγούμενη Προανακριτική δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, είπε ότι είναι αναρμόδια και την έστειλε στη Δικαιοσύνη. Τώρα, εφόσον μιλάμε ότι πρέπει να αποδείξουμε πως υπάρχει περίπτωση σκευωρίας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε πάλι το υλικό, αυτό που δεν εξετάστηκε στην προηγούμενη επιτροπή» σχολίασε από τη μεριά του ο Σπύρος Λάππας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κι επίσης μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL