Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Δ. Παπαδημούλης: Πολιτικός νάνος οι 28 της ΕΕ στα θέματα της Συρίας (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Πολιτικός νάνος οι 28 της ΕΕ στα θέματα της Συρίας (Ηχητικό)

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που τις χαρακτηρίζει «ένα μικρό θετικό βήμα» μετά από μια περίοδο ακινησίας μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ανεπαρκή.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/698155435&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Χρειάζεται όχι μόνο λόγια αλλά έργα και συγκεκριμένα κυρώσεις, να εξειδικευτούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι κυρώσεις (οικονομικού χαρακτήρα) που αποφασίστηκαν ως πλαίσιο, ως εργαλείο τον Ιούνιο από τους 28 μετά την επιμονή και άριστη συνεργασία της κυβέρνησης Τσίπρα με την ηγεσία Αναστασιάδη σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας Στον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «πολιτικό νάνο» τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ στα θέματα της Συρίας και δεν κάνουν και πολλά πράγματα εναντίον της Τουρκίας που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Ο αντιπρόεδρος του ΕΕ μίλησε και για την αναγκαιότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει ενεργότερες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση. Να πάρουν την σκυτάλη από εκεί που την άφησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης και να την προχωρήσουν.

Ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι είναι τεράστιο λάθος ο συμψηφισμός της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου (σε σχέση με την Κύπρο και τη Συρία) από την Τουρκία με το Προσφυγικό και τα 3.000.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί και όπως εξήγησε ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται βοήθεια, αλλά η παραβίαση των Διεθνούς Δικαίου παραμένει και δεν πρέπει αυτό να το παραβλέπουν επειδή είναι μεγάλη αγορά η Τουρκία ή έχουν συμβόλαια κάτι που υπάρχει στο μυαλό αρκετών ηγετών.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΕ αναφέρθηκε και στο αρνητικό μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και το χαρακτήρισε ως τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΕ και σε αυτό πρωτοστάτησε η Γαλλία με την Ολλανδία και τη Δανία. O κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε θετική στάση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας.

Για τη Συμφωνία για το Brexit τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι παραμένει το σχέδιο Μέι και αυτό φαίνεται για όποιον τη διαβάσει και εξήγησε ότι «ένα Brexit με συμφωνία είναι απείρως καλύτερο από ένα Brexit χωρίς συμφωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL