Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Ο Μητσοτάκης απαρνείται, όπως προγραμματιζόταν, την επιστολική ψήφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης απαρνείται, όπως προγραμματιζόταν, την επιστολική ψήφο

Συναινετικό “προσωπείο” επιχειρεί να φορέσει η κυβέρνηση ενόψει της σημερινής έναρξης του διαλόγου της διακομματικής επιτροπής για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων. Ο Στέλιος Πέτσας, στοχεύοντας να παραποιήσει τον πυρήνα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι “δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας”, θέτοντας ως “απαράβατη προϋπόθεση την αναγνώριση της ισότητας της ψήφου για όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους”.

Παρ’ όλα αυτά, σε υποκριτικούς τόνους δήλωσε -στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- ότι “η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει για τον σκοπό αυτό κάθε γόνιμη πρόταση”! Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός προχθές (ΑΝΤ1) "έκλεισε" το μάτι στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «θα κάνουμε υποχωρήσεις. Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις γι’ αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμένοντας στην καλλιέργεια εικόνας... δήθεν απομόνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι “το μόνο στο οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω -και χαίρομαι διότι τέσσερα από τα πέντε κόμματα, τους αρχηγούς των οποίων συνάντησα, συμφωνούν με την άποψή μου- είναι στο αυτονόητο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν από το εξωτερικό θα προσμετράται στην επικράτεια”. Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ επίσης ζητά η σχέση των απόδημων με την Ελλάδα να εκφράζεται με ενεργό ΑΦΜ, ενώ θέτει και το χρονικό όριο διαμονής στο εξωτερικό στα τριάντα χρόνια.

ΠτΔ ως το τέλος του έτους...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο του συναινετικού εδάφους που διαμορφώθηκε στην τελευταία συνάντηση των Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι “ο πρωθυπουργός προς το τέλος του έτους θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες, οι οποίες θα δρομολογήσουν και το θέμα των ονομάτων, προκειμένου να εκπληρώνεται το πνεύμα του συντάγματος: ένας πρόεδρος ευρείας αποδοχής”. Επισήμανε δε ότι προέχει η “διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος είναι υπό αναθεώρηση”. Παράλληλα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το διαφαινόμενο κυβερνητικό “άδειασμα” στον Π. Παυλόπουλο, σημειώνοντας ότι “έχουμε απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Θυμήθηκαν τις "κυρώσεις"

“Φαίνεται πως η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να φτιάξει ένα πλαίσιο κυρώσεων προς την Τουρκία τόσο για την παραβατική δραστηριότητά της στη Συρία όσο και για τις προκλητικές της ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στην υφαλοκρηπίδα, στην ΑΟΖ της Κύπρου” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενόψει της επερχόμενης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. Θέτοντας για πρώτη φορά το ζήτημα των κυρώσεων προς τη γειτονική χώρα -τρεις μήνες μετά τις σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε.- ο πρωθυπουργός υποστήριξε προχθές “ότι αυτές ήδη δρομολογούνται και μπορούν να ξεκινήσουν με εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία” .

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

"Οικειοποίηση των επιτυχιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"

Εγκαίνια με... ξένα κόλλυβα πραγματοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κάρυστο, καθώς τα εγκαίνια του έργου των αιολικών πάρκων ολοκληρώθηκαν από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! “Για άλλη μία φορά, δυστυχώς, γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου υποκρισίας, ψέματος και οικειοποίησης των επιτυχιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έως τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία αρνούταν να παραδεχτεί” υπογράμμισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης. Δεν παρέλειψε δε να καλωσορίσει… στην πραγματικότητα τον Κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας με νόημα: “Ενημερώνουμε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι αφήσαμε σε τελική φάση άλλα δύο έργα στην περιοχή, προϋπολογισμού πάνω από 600 εκατ. ευρώ έτοιμα να ξεκινήσουν κι ελπίζουμε να μην ‘κολλήσουν’ στα γρανάζια της Ν.Δ. για ευνόητους λόγους”.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι “το έργο στον Καφηρέα συνιστά έμπρακτη απόδειξη της ‘επενδυτικής άνοιξης’ στην οποία εισέρχεται η χώρα”! Στο φόντο δε του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου που έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων δήλωσε ότι “μιλάμε συνήθως για την ‘πράσινη ατζέντα’, αναφερόμενοι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Όμως θα ήταν ίσως πιο εύστοχο αν μιλούσαμε για ‘πράσινο νήμα’. Δεν πρόκειται για μια ξεχωριστή, μια ‘ειδική’, μια τομεακή πολιτική, αλλά για την ενιαία οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε όλες τις κυβερνητικές δράσεις. Για το ίδιο πνεύμα το οποίο διατρέχει κάθε αναπτυξιακό, οικονομικό ή κοινωνικό μας μέτρο"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL