Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Γ. Κατρούγκαλος: Εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο  Flash 99,4 επισήμανε την «εντυπωσιακή αφωνία» της κυβέρνησης στην τουρκική εισβολή στη Συρία. «Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να ανησυχεί η Ευρώπη γιατί παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, αλλά πρέπει να ανησυχεί και η Ελλάδα, καθώς μπορεί να υπάρχει νέο κύμα προσφυγικών ροών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε θεατές στην παράσταση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα και σε σχέση με τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, όταν ήμασταν στην κυβέρνηση», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα ήταν καταλύτης για την ευημερία των περιοχών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως «ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη ‘κυρώσεις’ για το πώς πρέπει να λειτουργήσει η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία. Ο Ερντογάν προβάλει τη δύναμή του, όμως η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα αυτό το διάστημα έχει χαρακτηριστικά πολιτικής κατευνασμού».

«Νέφος προπαγάνδας για το ασφαλιστικό»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των συνταξιούχων για το «νόμο Κατρούγκαλου», ο πρώην υπουργός υπουργός Εργασίας σημείωσε:

«Υπήρξε ένα νέφος προπαγάνδας σε σχέση με το νόμο. Περικοπές στις κύριες συντάξεις δεν έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, οι οποίες πράγματι είχαν κριθεί αντισυνταγματικές. Οι συντάξεις είναι ρυθμισμένες έτσι, ώστε να είναι δίκαιες για όλους και, είναι συνδεδεμένες με την άνοδο της οικονομίας, ώστε τώρα που ξεφύγαμε από την κρίση, να μπορούν και αυτές να ανεβαίνουν. Υπάρχει ρητή ρήτρα στο νόμο, ότι οι συντάξεις ανεβαίνουν ανάλογα με την άνοδο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Δεν θεωρώ ότι τα παράπονα των συνταξιούχων είναι αδικαιολόγητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος.

https://www.youtube.com/embed/639ql9IjINI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL