Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανακοίνωση της Π.Γ.: Το "Πράττω" θα συνεισφέρει στη συμπόρευση των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης

"Αδήριτη ανάγκη να διαμορφωθεί το μεγάλο δημοκρατικό - προοδευτικό ρεύμα συνάντησης σοσιαλιστών, πατριωτικής Αριστεράς και ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Την πολιτική κατάσταση, τις προοπτικές σύγκλισης της δημοκρατικής παράταξης και οργανωτικά θέματα, συζήτησε η Π.Γ. του Πράττω σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κίνησης, η εκτίμηση ήταν ότι "αδήριτη ανάγκη είναι να διαμορφωθεί το μεγάλο δημοκρατικό - προοδευτικό ρεύμα συνάντησης σοσιαλιστών, πατριωτικής Αριστεράς και ριζοσπαστικής αριστεράς. Στη δημιουργία μιας ισότιμης σχέσης ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις, με αρχές, αξίες, πρόγραμμα, όραμα". Σε αυτήν την κατεύθυνση θα εντείνει τις προσπάθειες του το Πράττω, όπως ανακοινώνει. Συζητήθηκε επίσης η διαμόρφωση του τελικού προγράμματος ανοιχτών εκδηλώσεων - συζητήσεων του Πράττω, με ομιλητές που θα συνεισφέρουν με τις ιδέες τους στη διαμόρφωση των αναγκαίων προτάσεων για τη συμπόρευση των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης.

Επιπλέον εξετάστηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, η πολιτική της κυβέρνησης και η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και οργανωτικά θέματα (νέα μέλη, προετοιμασία πανελλαδικής συνάντησης).

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο