Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μ.Ξενογιαννακοπούλου για προϋπολογισμό: Τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ αποκαλύπτονται (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Ξενογιαννακοπούλου για προϋπολογισμό: Τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ αποκαλύπτονται (Video)

«Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τα προεκλογικά ψέματα κάποια στιγμή αποκαλύπτονται» σχολιάζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, πρόσθεσε ότι με βάση το προσχέδιο, «δε στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η μεσαία τάξη«, ενώ τόνισε ότι το προσχέδιο «έχει μεγάλες αβεβαιότητες που θα πληρώσει το φορολογούμενος».

https://www.youtube.com/embed/5EeI3axbxOs

Στη συνέχεια, εξηγώντας τις «αβεβαιότητες» του προσχεδίου έκανε λόγο για «κίνδυνο φορολογικού κενού το ποίο διεύρυνε ο κ. Μητσοτάκης», λόγω και της εγκατάλειψης της επανδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Με τις νέες αντικειμενικές αξίες αναιρούνται οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ», σχολίασε η ίδια και έκανε λόγο για «τεράστια μεροληψία υπέρ των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων». Ακόμη αναφέρθηκε και σε «ύπουλη αποδυνάμωση του αφορολόγητου» από την κυβέρνηση, καθώς μεταξύ άλλων τίθεται και το θέμα της εξαίρεσης των πληρωμών ΔΕΚΟ και ενοικίων.

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το σχέδιο του προϋπολογισμού στηρίζεται στην αβεβαιότητα» και «τα κενά σε αυτόν θα τα πληρώσει το κοινωνικό κράτος, ο φορολογούμενος και οι μη προσλήψεις στο δημόσιο».

Επιπλέον η ίδια αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ΝΔ για «ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», ενδεχόμενο το οποίο, «δημιουργεί τεραστιο κενό στον ΕΦΚΑ το οποίο θα καλυφθεί μέσω είτε μειώσεων στις συντάξεις είτε με αύξηση εισφορών»

«Ένα από τα βασικά θέματα της ισοπεδωτικής και λαϊκιστικής αντιπολίτευσης της ΝΔ ήταν οι μετακλητοί υπάλληλοι. Λέγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποίησε τη δημόσια διοίκηση» τόνισε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου και αναφέρθηκε στη «στρατιά μετακλητών της ΝΔ που κοστίζουν στον προϋπολογισμό 38 εκατ στην τετραετία».

Ακόμη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης ήταν οι θεσμικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στον έλεγχο και την κομματικοποίηση. Βλέπουμε η αριστεία να αποτυπώνεται στις προσλήψεις υμετέρων με μειωμένα προσόντα και αυξημένες απολαβές. Έχουμε σοβαρή οπισθοχώρηση σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος της ΝΔ».

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πηγαίνει στις ΗΠΑ να συναντιέται με τον Ερντογάν και να ομολογεί ότι δεν τέθηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

«Εκκρεμούν οι εφαρμογή των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία που αποφάσισε η ΕΕ και η κυβέρνηση δεν κάνει καμία κίνηση», σχολίασε η ίδια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «δείγματα αποκλείνουσας στάσης» από την πάγια γραμμή στην εξωτερική πολιτική. «Υπάρχει διαφορετική τοποθέτηση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

«Πρέπει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία, αλλά η εξωτερική πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις», υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι είναι «λάθος να θεωρηθεί το προσφυγικό διμερής υπόθεση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς έχει διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση»

Τέλος, αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων η Μ.Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι «δεν μπορεί στην προσπάθεια εξεύρεσης λύση να γίνονται εκλογικά παιχνίδια αλλοίωσης του αποτελέσματος των εκλογών. Εμείς βάζουμε δημοκρατικά όρια και ασφαλιστικές δικλείδες».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL