Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόκληση Β. Κοντοζαμάνη στη Βουλή: Με την ΠΝΠ... "ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ"!

Ο υφυπουργός Υγείας, επικαλούμενος τα... χρήματα των φορολογούμενων, παραδέχθηκε ότι στόχος είναι να ελεγχθεί το ΚΕΘΕΑ- Γ. Καμίνης: "Μια φιλελεύθερη, υποτίθεται, κυβέρνηση κρατικοποιεί έναν ιδιωτικό φορέα απολύτως επιτυχημένο"

«Το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται από το κράτος και οφείλει το κράτος να έχει ρόλο και να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα, γιατί είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» ισχυρίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει την κατάλυση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Το ζήτημα έθιξε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης στο περιθώριο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επιπλέον, ο Β. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν καταλύεται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αλλά, αντίθετα... «ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ».

Ο Γ. Καμίνης θύμισε στον Β. Κοντοζαμάνη ότι το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται μόνο «εν μέρει» από τον κρατικό προϋπολογισμό και σχολίασε δηκτικά ότι «έρχεται η κυβέρνηση, μια φιλελεύθερη, υποτίθεται, κυβέρνηση και κρατικοποιεί έναν ιδιωτικό φορέα απολύτως επιτυχημένο». Ο Γ. Καμίνης επισήμανε την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το ΚΕΘΕΑ οι σύλλογοι των γονέων των χρηστών, καθώς και ότι οι «επτά στους δέκα χρήστες που πηγαίνουν στο ΚΕΘΕΑ μετά από πέντε χρόνια βγαίνουν καθαροί». Ο Γ. Καμίνης σημείωσε ακόμη ότι το ΚΕΘΕΑ «είναι μια μοναδική περίπτωση ενός φορέα ο οποίος έχει χρηστή διαχείριση των οικονομικών του».

Υποβάθμιση της Βουλής

Μάλιστα, ο Γ. Καμίνης έθιξε και το διαδικαστικό της κυβερνητικής παρέμβασης για την κατάλυση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο Γ. Καμίνης θύμισε ότι το σύνταγμα προβλέπει ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου «εκδίδονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (...), για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες». Ο Γ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «υποβαθμίστηκε σε αφόρητο επίπεδο η Βουλή τα τελευταία χρόνια μ' αυτές τις μεθόδους. Ποια είναι η απρόβλεπτη και έκτακτη ανάγκη την οποία υπηρετεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία κρατικοποιείται το ΚΕΘΕΑ;».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις