Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Πρόκληση Β. Κοντοζαμάνη στη Βουλή: / Πρόκληση Β. Κοντοζαμάνη στη Βουλή: Με την ΠΝΠ... "ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόκληση Β. Κοντοζαμάνη στη Βουλή: / Πρόκληση Β. Κοντοζαμάνη στη Βουλή: Με την ΠΝΠ... "ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ"!

«Το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται από το κράτος και οφείλει το κράτος να έχει ρόλο και να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα, γιατί είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» ισχυρίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει την κατάλυση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Το ζήτημα έθιξε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης στο περιθώριο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επιπλέον, ο Β. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν καταλύεται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αλλά, αντίθετα... «ενισχύουμε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ».

Ο Γ. Καμίνης θύμισε στον Β. Κοντοζαμάνη ότι το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται μόνο «εν μέρει» από τον κρατικό προϋπολογισμό και σχολίασε δηκτικά ότι «έρχεται η κυβέρνηση, μια φιλελεύθερη, υποτίθεται, κυβέρνηση και κρατικοποιεί έναν ιδιωτικό φορέα απολύτως επιτυχημένο». Ο Γ. Καμίνης επισήμανε την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το ΚΕΘΕΑ οι σύλλογοι των γονέων των χρηστών, καθώς και ότι οι «επτά στους δέκα χρήστες που πηγαίνουν στο ΚΕΘΕΑ μετά από πέντε χρόνια βγαίνουν καθαροί». Ο Γ. Καμίνης σημείωσε ακόμη ότι το ΚΕΘΕΑ «είναι μια μοναδική περίπτωση ενός φορέα ο οποίος έχει χρηστή διαχείριση των οικονομικών του».

Υποβάθμιση της Βουλής

Μάλιστα, ο Γ. Καμίνης έθιξε και το διαδικαστικό της κυβερνητικής παρέμβασης για την κατάλυση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο Γ. Καμίνης θύμισε ότι το σύνταγμα προβλέπει ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου «εκδίδονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (...), για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες». Ο Γ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «υποβαθμίστηκε σε αφόρητο επίπεδο η Βουλή τα τελευταία χρόνια μ' αυτές τις μεθόδους. Ποια είναι η απρόβλεπτη και έκτακτη ανάγκη την οποία υπηρετεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία κρατικοποιείται το ΚΕΘΕΑ;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL