Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Ξυδάκης: Το «μαξιλάρι» των 37 δισ. το κρατάς για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις (Video)

Αναφορικά με όσα δημοσιεύονται περί χρησιμοποίησης από την κυβέρνηση μέρους των 37 δισ. ευρώ για τα "κόκκινα δάνεια" και τις τράπεζες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις για πέμπτη φορά σε άτυπη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών»

«Τα 37 δισ. του "μαξιλαριού" έχουν ως σκοπό τη συνολική δημοσιονομική ελάφρυνσης αποτελώντας δικλίδα ασφαλείας για τα ελληνικά ομόλογα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται περί χρησιμοποίησης μέρους των για τα "κόκκινα δάνεια" από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Kontra Chanel σημείωσε για το ίδιο ζήτημα ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις για 5 φορά -συμπεριλαμβανομένων και των 24 δισ. του Αλογορσκούφη- σε μια άτυπη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ υπογράμμισε ότι τα 37 δισ. «τα κρατάς ως εγγυήσεις για να κάνεις μεγάλες επενδυτικές κινήσεις».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο πάρκο στο Ελληνικό τόνισε ότι μιλάμε για ένα πάρκο διπλάσιο από το central park της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει «τεράστιες χρηματοδοτικές απαιτήσεις», ενώ αναφερόμενος στη Lamda Development, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλαια.

«Τα κεφάλαια που απαιτούνται για το Ελληνικό είναι όσο το μισό ΑΕΠ της Κύπρου», σημείωσε χαρακτηριστικά 

Αναφορικά με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι «χρέος της αριστεράς η ανάταξη της Ελλάδας και της ελπίδας για την επόμενη 10ετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με μακρά κυβερνητική εμπειρία. Η Αριστερά πρέπει να εκφράσει τη λαχτάρα και τις ελπίδες των νέων. Να μιλήσουμε σε αυτούς με φαντασία και τόλμη».

Ακόμη, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Αριστερά δεν έκανε την αλλαγή έκανε τη διάσωση, όταν απέτυχαν όλοι», ενώ σχετικά με την κυβερνητική εμπειρία έκανε λόγο για «βίαιη ενηλικίωση αλλά με ανεκτίμητη πολιτική εμπειρία».

Τέλος σχετικά με την κατάρρευση της Thomas Cook σημείωσε ότι «δεν είναι κεραυνός εν εθρεία, το περιμέναμε από το 2012».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις