Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Δ.Τζανακόπουλος: Η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων ο πυρήνας του πραγματικού σκανδάλου Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Τζανακόπουλος: Η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων ο πυρήνας του πραγματικού σκανδάλου Novartis (Video)

«Πυρήνας του πραγματικού σκανδάλου Novartis είναι η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για «τακτικισμό» του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την προκαταρκτική εξέταση εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την εξαίρεση του Αλ.Τσίπρα ενώ τον προηγούμενο καιρό μίλαγε για τον «σκευωρό Τσίπρα».

Ο Δ.Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel υπογράμμισε ότι η προκαταρκτική Εξέταση εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό σκάνδαλο Novartis και ταυτόχρονα να λειτουργήσει εκβιαστικά εναντίον των εισαγγελέων Διαφθοράς.οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Πρόκειται για ακραία και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην υπερτιμολόγηση του φαρμάκου» υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο πάνω σε σκάνδαλο. Η υπερκοστολόγηση οδήγησε σε ζημία του δημοσίου και ταυτόχρονα σε πάρα πολλά κέρδη για τη Novartis».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος από όλες τις πλευρές. Πνίγεται στις αντιφάσεις της πολιτικής του και τις εσωκομματικές του τάσεις» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι το εν λόγω σκάνδαλο έχει και πολιτικές πτυχές.

Παράλληλα, στο στόχαστρο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα, ο Δ.Τζανακόπουλος τον χαρακτήρισε, μετά τη μη εμπλοκή του Αλ.Τσίπρα στην προανακριτική Επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο, ως «σκοπίμως ψευδομηνυτή».

«Λόγια του καφενείου τα περί σκευωρού Τσίπρα» σημείωσε ο Δ.Τζανακόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εκδικητική στάση του κ, Μητσοτάκη η οποία όμως δεν ικανοποιεί τους ακραίους του κόμματός του».

Σε σχέση με την προκαταρκτική ο Δ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει εμπλοκή του Δ.Παπαγγελόπουλου είτε οποιουδήποτε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τη μήνυση Σαμαρά «που λέει ότι ο Τσίπρας και ο Παπαγελόπουλος έβαλαν του δικαστές».

Επιπλέον σε σχέση με το επιχείρημα της κυβέρνησης να προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταρκτική εξέταση για τον Αλ.Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «κωμικό επιχείρημα». 

Αναφορικά με τη επιχειρηματολογία της ΝΔ περί σκευωρίας, ο ίδιος υπενθύμισε ότι «δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να ακολουθήσει την πεπατημένη. Οι πολιτικοί που κατά καιρούς καταδικάστηκαν όπως ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου ο Παπαγεωργόπουλος, μιλούσαν για σκευωρία. Το ίδιο κάνει και η ΝΔ». 

«Προσπαθήσαμε ως κυβέρνηση να κάνουμε ότι προβλέπεται από τον νόμο για τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης να αποκαλυφθούν οι υποθέσεις διαφθοράς. Κάναμε το πάν για να μην κουκουλωθούν οι εν λόγω υποθέσεις, σημείωσε ο Δ.Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Αλ.Τσίπρας έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να αναδείξει ένα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο».

Σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση ο ίδιος σημείωσε ότι «η αρμόδια επιτροπή θα λειτουργήσει για μόλις ένα μήνα» και ότι «το κύριο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η ανάδειξη του ΠτΔ με 151 ψήφους, χωρίς μια διαδικασία η οποία να οδηγεί τα πολιτικά κόμματα σε συναίνεση».

«Αυτό δείχνει τη μανία της ΝΔ να ελέγξει ασφυκτικά το σύνολο των θεσμών του κράτους», σχολίασε ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ΝΔ στο να μη διαταράσσεται η κοινοβουλευτική τετραετία από την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρέπει όμως να βρεθεί μια διαδικασία η οποία να οδηγεί τα κόμματα στη συναίνεση. Εμείς προτείναμε να γίνονται 6 διαδοχικές ψηφοφορίες και αν δεν αναδειχθεί ΠτΔ να πάμε σε ψηφοφορία με 151 ψήφους»

«Με την πρόταση της ΝΔ ο ΠτΔ χάνει τον χαρακτήρα που του δίνει το Σύνταγμα ως ρυθμιστής του πολιτεύματος και μετατρέπεται σε επιλογή της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο ίδιος.«Επιθυμούν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε κάθε δομή του κράτους».

Τέλος, αναφερόμενος στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή του κόμματος απευθυνθεί στα κοινωνικά στρώματα που του έδωσαν το 32%. «Βασικός στόχος είναι να αντιστοιχήσουμε τον πολιτικό με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Να εμπιστευτούμε τον κόσμο».

Συντάκτης avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL