Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ακόμη πως μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ακόμη πως μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους"

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εντείνει την επίθεσή του προς τον Κυρ. Μητσοτάκη για τα εργασιακά, έχοντας δείξει, από την αρχή που δημοσιοποιήθηκε το αντεργατικό “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ότι αυτό θα είναι ένα βασικό πεδίο αντιπαράθεσης με το οποίο επιθυμεί να υπογραμμίσει τις αποστάσεις του από τη Ν.Δ.

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, η Χαριλάου Τρικούπη τον κατηγόρησε ότι, ενώ στα λόγια “κήρυξε πόλεμο” στην υποδηλωμένη εργασία, “στην πράξη προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία εις βάρος των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων”. Σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., πρόκειται για ρυθμίσεις που ευνοούν τους εργοδότες εκείνους που δεν τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκουν τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία. “Νομίζει ακόμη πως μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Κοντός ψαλμός αλληλούια...” σχολίασε.

Χρ. Πρωτόπαπας: “Ακυρώνουν τις κλαδικές συμβάσεις στην πράξη”

Την ίδια στιγμή, ο Χρ. Πρωτόπαπας, μέλος του Π.Σ. του κόμματος, με άρθρο του στα “Νέα” ήθελε να καταδείξει τις διαφορές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ.: “Μας ρωτούν ποιες είναι οι διαφορές μας με τη Ν.Δ.” αναφέρει, για να τονίσει πως “οι διατάξεις για τα εργασιακά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας διαφορετικής ιδεολογικής και στρατηγικής τοποθέτησης”. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι ρυθμίσεις της “μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας”, “επαναφέρουν τη λογική της ‘εσωτερικής υποτίμησης’, που ήταν η σημαία του ΔΝΤ”, και “οδηγούν με αλληλοσυμπληρούμενες διατάξεις στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων”. Στόχος τους, σημείωσε, είναι ένας “ανταγωνισμός στηριγμένος στη μείωση των αμοιβών και των όρων εργασίας”.

Εξηγεί αναλυτικά πώς οι συμβάσεις, αν και θεωρητικά δεν καταργούνται, ακυρώνονται στην πράξη, “με μια σειρά ‘εξαιρέσεων και προϋποθέσεων’ - και μάλιστα με εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό”, κάτι από το οποίο θα είναι κερδισμένοι μόνο οι “επιχειρηματίες που δεν τηρούν τις συμβάσεις, αρνούνται τον κοινωνικό διάλογο, στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά τους στις μειωμένες αμοιβές και στην υποβάθμιση των όρων εργασίας”. Κατόπιν αυτών, επαναλαμβάνει ότι αυτές τις “απαράδεκτες πρακτικές και αντιλήψεις δεν θα τις αποδεχθούμε ποτέ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL