Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσουν εξηγήσεις οι ευρωβουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το ψήφισμα για τον Αμαζόνιο

Πρόκειται για τους Μ. Κεφαλογιάννη, Στ. Κυμπουρόπουλο, Γ. Κύρτσο, Μ. Σπυράκη και Ε. Βόζεμπεργκ

Εξηγήσεις από τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το ψήφισμα της Κομισιόν και του συμβουλίου για την οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Μ. Κεφαλογιάννη, Στ. Κυμπουρόπουλο, Γ. Κύρτσο, Μ. Σπυράκη και Ε. Βόζεμπεργκ.

«Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Όλους; Μάλλον όχι. Τα μεγάλα λόγια για την οικολογία είναι εύκολα. Οι πράξεις είναι που μετράνε. Και εκεί, στις πράξεις, φαίνεται η μεγάλη διαχωριστική γραμμή μεταξύ προόδου και συντήρησης, οικολογικής αντίληψης και υποταγής στο κέρδος, δημοκρατίας και αυταρχισμού. Η επιλογή των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι μια σκιά για την ελληνική πολιτική ζωή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση της Πειραιώς επί του ζητήματος» είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι Ευρωομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων ζήτησαν, με τη στήριξη και των Σοσιαλιστών, να υπάρξει ψήφισμα για την οικολογική καταστροφή και τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Για να ασκηθούν πιέσεις στον ακροδεξιό Μπολσονάρο. Οι πολιτικές ομάδες της Δεξιάς και Ακροδεξιάς καταψήφισαν. Ντροπή!

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν πριν λίγο 194 Ευρωβουλευτές. Εναντίον 228, χωρίς να προβάλλουν κανένα επιχείρημα στη συζήτηση! Ανάμεσά τους και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Το ΟΧΙ της συμμαχίας Δεξιάς-Ακροδεξιάς ευνοεί την ασυδοσία που καταστρέφει τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη!» είχε σημειώσει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις