Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Γκιόλας: Η ΝΔ στερεί από πολίτες το κοινωνικό μέρισμα για το οποίο η κοινωνία μάτωσε

EUROKINISSI

Ο βουλευτής Αργολίδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε περί ανάλγητης κυβερνητικής επιλογής

Για τη μείωση των μισθών που μπορεί να φτάσει έως και 40%, την περικοπή του κοινωνικού μερίσματος φέτος και τα όσα αναμένονται να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το τέταρτο μνημόνιο που σιγά – σιγά φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Στον Στάθη Σχινά ο βουλευτής Αργολίδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η κοινωνία μάτωσε για να λάβει από το 2016 έως το 2018 το κοινωνικό μέρισμα και η Νέα Δημοκρατία πλέον της το στερεί και «πρόκειται περί ανάλγητης επιλογής» εκ μέρους της κυβέρνησης. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ του υπερπλεονάσματος δόθηκαν σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά, εξήγησε ο βουλευτής, και με αυτό καλύφθηκαν και ανάγκες ουσιώδης και βασικές.

Ο κ. Γκιόλας μίλησε για το πώς ΜΜΕ παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη και εξειδικευμένη κατάσταση, την οποία υποτίθεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε 45 ημέρες με το μαγικό ραβδάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο η κοινωνία θα βλέπει ότι συνθλίβεται, θα αντιδράσει σημείωσε ο βουλευτής με αφορμή και την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις