Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Φωτίου: Η Δ.Μιχαηλίδου στο δρόμο του Γ.Βρούτση - Τρώμε από τα έτοιμα και τα παρουσιάζουμε και σαν δικά μας

Eurokinissi

«Αντί η κα Μιχαηλίδου να εξαγγέλλει όσα ήδη έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πει αν θα αυξήσει το επίδομα του ΚΕΑ κατά 11%, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2020», σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην εκπομπή του κ. Αυτιά, στις 14/9 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εμφανίστηκε είτε να αγνοεί είτε να ψεύδεται συνειδητά για θέματα του χαρτοφυλακίου της για τα οποία έχει λεπτομερώς ενημερωθεί, τόσο από την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύη, όσο και εγγράφως από τη Διοίκηση του φορέα παροχής επιδομάτων, ΟΠΕΚΑ» σημείωσε η Θεανώ Φωτίου.

Συγκερκιμένα η ίδια για τα άτομα με αναπηρία δήλωσε ότι «βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον ΟΠΕΚΑ για να δούμε τι θα κάνουμε για την τακτική χορήγηση, σε μηνιαία βάση, των αναπηρικών επιδομάτων». Το γνωρίζει, αλλά εκ νέου την πληροφορούμε ότι εδώ και 6 μήνες οι ανάπηροι πληρώνονται κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ. 

Επιπλέον, για τις μη αναστρέψιμες παθήσεις των ΑμεΑ, η Θ.Φωτίου τόνισε ότι η κα Μιχαηλίδου είπε ότι θα κάνει κάτι ώστε άτομα με μη αναστρέψιμες αναπηρίες να μη χρειάζεται να ξαναπερνάνε ΚΕΠΑ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον Ιανουάριο του 2018 έναν νέο πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες δεν χρειάζεται επανεξέταση από ΚΕΠΑ, αυξάνοντάς τις από 45 που ήταν σε 140.

Για το ακατάσχετο των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε ότι «κοιτάζουν πώς τα αναπηρικά (προνοιακά) επιδόματα που δίνονται σε ΑμεΑ δεν θα κατάσχονται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει ότι τα επιδόματα που δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε ΑμεΑ  είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και μη προσμετρώμενα στο εισόδημα». 

«Για το ΚΕΑ, είπε ότι θα φροντίσουν ώστε οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να μπαίνουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας, όταν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, εδώ και δυο χρόνια, απορροφούνται σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας μοριοδοτούμενοι ειδικά».  

Παράλληλα, η Θ.Φωτίου σημείωσε ότι «αντί η κα Μιχαηλίδου να εξαγγέλλει όσα ήδη έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πει αν θα αυξήσει το επίδομα του ΚΕΑ κατά 11%,  όπως είχε προγραμματίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2020, ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού ή αν θα αυξήσει, όπως είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων δικαιούχων του ΚΕΑ που υποχρεωτικά προωθούνται σε θέσεις εργασίας σε 20%».

«Όσο για τις συντάξεις χηρείας, που παρουσίασε ως επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτές νομοθετήθηκαν τον Μάιο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς εφαρμόζουν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις